kardinális kérdés

2021.06.14. 07:30

Dunaújvárosban is égető probléma a parkolás

Égető probléma a városban a parkolás. A most szóban forgó területeket a lakosság korábban is parkolóként használta, hamarosan a küllemük is jobban hasonlít majd arra.

Baráth Eszter

A parkolás egész Dunaújvárosban kardinális kérdés Fotóillusztráció: Pesti Tamás

Fotó:

Ahogy azzal korábban lapunkban is foglalkoztunk, a Dunaújvárosban élők számára fontos és sarkalatos kérdést jelent a parkolóhelyek megléte. Sokakkal előfordul, hogy lakóhelyüktől távolabb kell hagyniuk autóikat, mert a házak környékén nem elég vagy nem megfelelő a parkolók száma, kialakítása. A probléma a lakosok között is okozott már nézeteltéréseket. Például egy helyi élelmiszerüzlet parkolóját bizonyos időszakokban le kellett zárni, mert a vásárlók nem tudtak a kizárólag számukra kialakított helyeken megállni. Ennek oka az volt: a városban kevés a parkolóhely, s így a közelben élők itt tudtak leparkolni, viszont előfordult, hogy autóik napokig elfoglalták a helyet a boltba érkezők elől.

A város Technikum városrészében is jelentős problémát jelent a parkolóhelyek alacsony száma. A nehézségek miatt a lakosság több területet is kihasznált és lényegében parkolóvá alakított a maga részére. Medgyesi Miklós, Dunaújváros önkormányzatának sajtószóvivője lapunk kérdésére elmondta, a városrészben rövidesen megújulnak a kijárt területek. Mint mondta, a munkálatokhoz már minden szükséges dolgot megrendeltek, és a kiviteli szerv is megvan.

A parkolás egész Dunaújvárosban kardinális kérdés Fotóillusztráció: Pesti Tamás

A területen kialakítandó parkolók esetében nem lehet számszerűsíteni a befogadóképességet. A szóvivő elmondta, ezek nem felfestett, megszámozható helyek lesznek, hanem jórészt olyan területek, amik korábban zöldterületek voltak, az évek során viszont az autósok kijárták azokat. Ez leginkább út- és szervizút menti helyekre jellemző a város ezen részén. Így Medgyesi Miklós szerint azt, hogy ezeken a helyeken mennyien tudnak majd parkolni, azt az idő fogja kialakítani.

A munkálatok hamarosan megkezdődnek, majd azt követően néhány nap szükséges ahhoz, hogy a terület el is készüljön. A munkafolyamat során a tereprendezést markológéppel oldják meg, ezt követően a föld döngölése következik, végül a murva elrendezése és ledön- gölése zárja a sort.

A területen a munkálatok idején mindenképpen forgalomkorlátozásra kell számítani, emelte ki a szóvivő. Ezek jórészt belső udvarokat érintenek majd, ahol nehezebb lesz a be- és kiállás, ugyanakkor a közforgalmat jelentősen érintő és zavaró lezárással nem kell számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában