Frissen Fejérből

2021.06.09. 17:48

Bűnmegelőzési Központ nyílt Székesfehérváron

Átadták a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Központját, ahol a lakosság minden korosztálya a bűnözéssel szembeni lehetőségekkel ismerkedhet meg.

police.hu

Fotó: police.hu

Ünnepélyes keretek között került átadásra 2021. június 9-én a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya részére a főkapitányság Bűnmegelőzési Központja – írja a police.hu.

A rendezvényen beszédet mondott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, és Varga Péter r. dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya, továbbá részt vettek az eseményen a Székesfehérvári Önkormányzat képviselői és a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei.

Fotó: police.hu

Az új centrum a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre, és a Székesfehérvári Önkormányzat tulajdonában lévő, közel 60 m2-es ingatlanban kapott helyet.

Az innovatív központ kiemelt célja a társadalom tagjainak védelme a bűnözéssel szemben. Olyan bűnmegelőzési programok megvalósítása, melyek a lakosság minden korosztályához életkorának megfelelő témában jut el, és ad tanácsot az áldozattá válás elkerüléséhez.

Fotó: police.hu

A Bűnmegelőzési Központban állandó jelleggel biztosított lesz a BikeSafe regisztráció is, hiszen Székesfehérváron több kerékpárút van, és sokan közlekednek a városban biciklivel.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben folyamatos tájékoztatást nyújt a lakosság számára a központban tervezett programokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában