Frissen Fejérből

2021.06.09. 06:50

A fehérvári strandfejlesztéseknek még nincs vége

A strand nagymedencéjének felújítása nemrég fejeződött be, de vajon hogyan alakulnak idén a belépőjegyek tarifái? Várható-e az uszoda bővítése?

Héjj Vivien, Beke Zsombor

A három évtizede épült uszoda bővítését L alakú hozzáépítéssel tervezik

Fotó: Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Immár több mint egy hete megnyitotta kapuit a városi strand, így az időjárás kegyességének is hála, már nem hárul akadály a fürdőzni vágyók elé. No, de mielőtt a hűsítő hullámok közé csobbannánk, nézzük az anyagiakat! A strandi belépőjegyek árai az előző évhez képest nem változtak. A felnőttbelépő 2000, míg a kedvezményes (gyermek, diák, nyugdíjas) 1500 forint. A négyfős családok összesen 6000 forintért lubickolhatnak. Ezen összegek, ha 16 óra után vásárolnak jegyet, megfeleződnek. Akik gyakorta szeretnek megmártózni, idénybérletet is vásárolhatnak. A belépés hároméves kor alatt továbbra is díjtalan.

Az érvényben lévő szabályozás értelmében 18 év felettiek csak védettségi igazolvánnyal, 18 év alattiak pedig védettségi igazolvány nélkül, de védett szülővel látogathatják a strandot. A 16 és 18 év közöttiek védettségi igazolvánnyal vagy védett szülővel válthatják meg belépőjüket.

A három évtizede épült uszoda bővítését L alakú hozzáépítéssel tervezik
Fotó: Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint arról beszámoltunk, nemrég fejeződött be a nagy strandi medence felújítása, ám ezzel nincs vége a fejlesztéseknek. Az önkormányzat és a vízilabda-szövetség összefogásának eredményeként a következő években egy tízpályás úszó- és egy tanmedencével bővülhet az uszoda, és új sátor kerülhet a nagymedencére is.

– Jelenleg folyik a bővítés tervezése is, a pontos rajzok két-három héten belül készülhetnek el. Szeretnénk egy igazán modern létesítményt létrehozni. A néhány éve már tervezett L alakú épületté bővülés jöhet létre, az önkormányzat és a városgondnokság is partner. A mobiltető után az új épületrész építésével és a jelenlegi uszoda felújításával folytatódna a munka. Reményeink szerint öt év alatt minden megvalósulhat, így egy olyan, az országban egyedi létesítmény jönne létre, amely helyet adhatna a város vízi sportéletének az elkövetkezendő húsz évre – fogalmazott Gyöngyösi János, a Fehérvári Vízilabda SE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában