Frissen Fejérből

2021.05.26. 07:10

Megújul az összekötő út Sáregresen

Megújul a 6307 jelű Simontornya – Szabadbattyán összekötő út. A felújítás a 61. számú főúttól indulóan Sáregres belterületén áthaladva egészen az északi településhatár után található átereszig valósul meg. A szakasz teljes hossza 3,52 kilométer.

V. Varga József

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A vállalkozási szerződés összege 523,7 millió forint, a felújítás megrendelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – mondta el lapunknak Albertné Tiringer Mária polgármester. A felújítás során az út vonalvezetése és szélessége nem változik, a tervezett helyszínrajzi kialakítás a meglévő állapottal azonos. A községháza előtti parkolók burkolatát elbontják és helyette aszfaltburkolatú parkolóállások készülnek.

A felújítás során kisebb mértékű profilmarás és a meglévő burkolathibák javítása után az útra két réteg új aszfalt kerül a teherbírásnövelés érdekében. A padkákat, valamint a vízelvezető rendszert is rendezik, a burkolati jeleket újrafestik, a kopott közlekedési táblák helyett újakat helyeznek ki. Az útszakaszon található kilenc buszmegálló is megújul, ahol nincs peron, ott építenek, és a meglévőket is felújítják.

Az ingatlanok megközelíthetősége érdekében bizonyos kapubehajtókat is módosítanak az út magasságához igazodva. A szilárd burkolatú bejárók esetében aszfaltos csatlakozás készül, a térkő vagy idomkő burkolatú behajtók esetén a behajtó burkolatát átrakják. A burkolattal nem rendelkező bejárók esetében zúzottkő terítés készül a padka szélességében.

A kivitelezési munkák – melyek elvégzésére a vállalkozási szerződés szerint százhúsz nap áll rendelkezésre – várhatóan július közepéig tartanak majd. A felújítás jellemzően félpályás lezárás mellett halad majd szakaszosan, szükség esetén jelzőlámpás biztosítás is előfordulhat. Az átépítés alatti buszmegállók esetében ideiglenes megállókat jelölnek ki.

A munkák során 2124 köbméter aszfalt, 477 méter betonszegély és 975 köbméter zúzottkő padka épül, a kis sugarú ívek belső oldalán előregyártott betonelemes padkaburkolat készül. Lecserélnek csaknem száz közlekedési táblát, 3200 méter hosszban kitisztítják az árkokat és a 400 méter kapubehajtó alatti átereszeket is.

Az önkormányzat a felújítási munkálatok ideje alatt az esetleges kellemetlenségekért a lakosság elnézését kéri, megértésüket és türelmüket előre is köszöni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában