Frissen Fejérből

2021.05.22. 14:00

Család- és gyermekjóléti központot hoztak létre Balatonbozsokon

„Csak az ember tud segíteni a másik emberen. Csak egy ember tud erőt adni a másiknak, ha bajban van” – a meghívó Márai Sándor gondolatát idézte. Az Enyingi Család- és Gyermekjóléti Központ átadóünnepségét pénteken tartották Balatonbozsokon.

V. Varga József

Petrin László, Varga Gábor, Viplak Tibor, Bartalos Krisztina és Molnár Krisztián adta át az új épületet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A feladatot 2016-ban kaptuk: létre kell hoznunk a család- és gyermekjóléti központot, egy olyan intézményt, amely járási feladatokat lát el önkormányzati fenntartással – mondta Viplak Tibor polgármester.

– Ekkor jött a gondolat, hogy a központ miért ne lehetne itt, Balatonbozsok városrészben, az egykor szebb napokat megélt épületben. A gondolatot tett követte, és nekirugaszkodtunk a feladatnak.

Petrin László, Varga Gábor, Viplak Tibor, Bartalos Krisztina és Molnár Krisztián adta át az új épületet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat 96,7 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására, melyhez 40 millió forint saját erőt tettek hozzá. A korszerűsítés a homlokzati hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével, a magastető cserépfedésének felújításával, a padlástéri és a padozati hőszigeteléssel valósult meg. A tetőre napelemet telepítettek, megújították a villamos és gépészeti rendszereket. Az épületben belülről megközelíthetően alakították ki az egyes helyiségeket, illetve akadálymentesítettek, készül a parkoló. A beruházással az intézmény megfelelő minőségű és többfunkciós munkahellyé vált, növekedett a használati értéke, csökkennek az üzemeltetési költségei.

 

A nemzeti színű szalagot Varga Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője, Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Petrin László, a megyei kormányhivatal főigazgatója, Viplak Tibor polgármester és Bartalos Krisztina intézményvezető vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában