Ital hazai termékből

2021.04.01. 07:00

Újabb termékekkel bővülhet a csákvári üzem

Eredetileg alapkőletételt terveztek a napokban a csákvári Spiller Kft. ásványvíz-palackozó üzemében, ahol már elkészült egy újabb csarnok alapozása, ám ünnepség helyett egy jóval szűkebb körű területbejárást tartottak csak szerda reggel.

Borsányi Bea

Az alap elkészült, a csarnokban idén decemberben akár meg is kezdődhet a termelés

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az első csarnokot, amely mintegy 1,5 milliárd forintból épült meg, és amelyhez 480 millió forint európai uniós támogatást nyertek, 2016-ban adták át. Akkor ennek az üzemnek a megnyitásával harminc új munkahelyet hoztak létre. A létesítményben csúcstechnológiájú gépek dolgoznak, amelyek kapacitásukat tekintve óránként nyolcezer, évente 4 millió palack üdítő és ásványvíz előállítására is képesek. A cég jelenleg termékeinek mintegy felét külföldön – Szlovákiában, Csehországban és Máltán – értékesíti. Az újabb beruházással termékkínálatukat szeretnék bővíteni, ezzel együtt újabb piacokra is igyekeznek betörni. Nagy Sándor, a kft. egyik ügyvezetője büszkén említette, hogy bizonyítványaik és igazolásaik sorában, Magyarországon egyedüliként, rendelkeznek az arab országokban is elfogadottal.

Tóth Tibor, a Spiller Kft. másik ügyvezetője elmondta, kisebb támogatásokat is kaptak korábban többek között napelemes rendszer kiépítésére, hulladékhasznosításra, valamint irányítórendszer fejlesztésre is. Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője szerint a cég minden alkalommal hasznos célokra és fejlesztésekre fordította az elnyert összegeket. A mostani beruházás – amely magában foglalja az eszközbeszerzéseket is – nagyjából 1,25 milliárd forintba kerül, amelyhez ezúttal is közel fél milliárdot kaptak támogatásként.

Az alap elkészült, a csarnokban idén decemberben akár meg is kezdődhet a termelés
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az új, 1901 négyzetméteres csarnokban gyümölcsfeldolgozással és gyümölcslé-előállítással foglalkozunk majd, terveink szerint kifejezetten magyar alapanyagokat dolgozunk fel – tette hozzá Tóth Tibor.

– Ez a beruházás jelen helyzetben kiemelten fontos, a gazdaság újraindításának fontos eleme, amely számos vállalkozásnak biztosít munkát, azt követően pedig új munkahelyeket teremt – fogalmazott a bejáráson Tessely Zoltán.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor a 21. századi üzemet befogadó csarnok, amely mellett egy 400 négyzetméteres göngyölegraktár is épül majd, idén decemberre elkészülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában