Frissen Fejérből

2021.04.26. 07:25

Szemétgyűjtő akciót szerveztek a Föld napja okán Pákozdon

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Tihanyi Tamás

Ha nem is sokan, de voltak csatlakozók

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezt a kérdést tette fel Janicska Judit, amikor szervezni kezdte a Föld napja apropóján kitalált szemétszedő akciót.

Az ötlet lényege az volt, hogy pénteken ki-ki a saját portájától indulva haladjon egészen az önkormányzat épületéig, kezében zsákkal, s ne hagyjon hulladékot maga mögött. Aki csatlakozott a kezdeményezéshez, el is indult ezen az úton: közöttük volt Kardos Ádám polgármester és Pikó Zoltán alpolgármester családostól, megmutatva, hogy idén sem csupán a virtuális térben lehetett megemlékezni a Föld napjáról. Hiszen a cselekvéshez, a tenni akaráshoz mindenkinek a gondolkodásában kell először rendet tennie, a saját portája környékén, településén kell körülnéznie.

Ha nem is sokan, de voltak csatlakozók
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egyébként már készülnek arra, hogy végre nagyobb számban történhessenek meg a találkozások: ha a járványhelyzet megengedi – márpedig erre minden esély megvan –, május végén Pákozdon is lesz nagyszabású gyermeknap, a nyáron gasztrofesztivál. De még mindezt megelőzően, május közepére terveznek – távolabbról érkező önkéntesek bevonásával – egy újabb szemétszedő akciót, ezúttal a turisztikai helyszínekre fókuszálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában