Frissen Fejérből

2021.04.16. 16:30

Pályakarbantartási munkák miatt módosul több Fehérvárt érintő vonat menetrendje

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

MÁV

A nagy sebességű vonatszerelvények fékútja akár 1000 méter is lehet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon a vasútvillamosítási munkák jelenlegi fázisához igazodva május 30-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között továbbra is pótlóbuszokkal kell utazni. A buszok néhány település kivételével nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton érintett autóbusz-megállókban állnak meg. Déli pályaudvar és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok. Az utasok a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal utazhatnak a Déli pályaudvartól Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, melyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot.

Hirdetmény – érvényes: április 11-27

Hirdetmény – érvényes: április 28-tól május 30-ig


A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonal egy-egy szakaszán pályakarbantartást végeznek. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Április 19-től 21-ig a Göcsej és a Citadella InterCity vonatok helyett Székesfehérvár és Várpalota között pótlóbuszok közlekednek.

Április 22-től 24-ig a Göcsej és a Citadella InterCity vonatok utasainak Várpalota és Veszprém között pótlóbuszokkal kell utazni.

Április 26-tól 30-ig a Göcsej és a Citadella InterCity vonatok utasait Veszprém és Ajka között pótlóbuszok szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában