egyre többen keresik

2021.04.27. 07:45

Jelentős hatással bírnak az ásványok

Szegfű Zsuzsa természetgyógyász úgy véli, az ásványok egy láthatatlan világ gyógyítói. Mostanában egyre többen keresik az ásványokat, akár ékszerek formájában, akár csak azért, hogy egy szobában, irodában elhelyezzék.

Baráth Eszter

Legtöbbször a szemünk is bevonzza azt az ásványt, amire szükségünk van

Fotó: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

A természetgyógyász elmondta, az ásványok a bennük rejlő energiákkal nagy hatást gyakorolnak az emberi testre. Az ásványok energetikai szintű hatása test, lélek és szellem tekintetében is érzékelhető. Például ha karkötő formájában viseljük a jótékony köveket, akkor a meridiánokon keresztül jutnak be a szervezetbe energiáikkal, majd kiegyensúlyozzák a test állapotait.

A térben elhelyezve otthonunkban vagy munkahelyünkön megtörik azokat a negatív energiákat, amelyek elérnék testünket. Többek között a geodákat és a marokköveket szokták erre a célra használni. Például ha alvásproblémákkal küzdünk, a szakértő a rózsakvarcot ajánlja hálószobánkba. Ez az ásvány a szeretetet, a békét, a harmóniát és a szívbéli problémák megoldását segíti elő, ezért ékszer formájában is javasolt viselni. A citrint a gazdagság kövének is nevezik, olyan irodákba ajánlják elhelyezni, ahol az üzlet még nem lendült fel a kívánt mértékben.

Legtöbbször a szemünk is bevonzza azt az ásványt, amire szükségünk van
Fotó: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

Szegfű Zsuzsa elmondta, a lilás kövek általában a fej területére, szerveire gyakorolnak hatást. A sötétkék ásványok, például a lápisz és a szodalit, a homlok, a szem és a fül környékén fejt ki jótékony hatást. A világoskék köveket – többek között az akvamarint vagy a kék kalcitot – javasolják azoknak, akiknek a torok környékén akadnak problémái. Ebben az esetben gondolhatunk a szervi elégtelenségekre, de a kommunikáció folyamataira is. Az emésztőszervek területére jó választás lehet a citrin és az achát is.

Az ásványokkal akkor érhetjük el a számunkra legjobb hatást, ha szakértő segítségét kérjük, aki néhány, a mindennapjainkra, élethelyzetünkre irányuló kérdéssel meg tudja állapítani, pontosan mire van szükségünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában