Biztonságos-kártyás

2021.04.12. 16:00

Egyre szívesebben fizetünk így online

Sokat hangoztatott tény, hogy az elmúlt években egyre többen, egyre többször vásárolunk online.

Szanyi-Nagy Judit

A kétlépcsős azonosítással nőtt a biztonság Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Ennek okait jelen írásunkban nem firtatjuk – megtettük azt már sokszor –, azt azonban hangoztatjuk: egyre többen fizetnek online, bankkártyával. A statisztikák szerint tíz felnőttből kilenc rendel vagy rendelt már webshopokból, közülük négy havi rendszerességgel teszi ezt. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a fizetési módnál a bankkártyás lehetőséget választják – sőt, a legtöbben még mindig a készpénzes utánvétet részesítik előnyben. Vagyis bár online rendelik meg a terméket, annak árát csak a házhoz szállításkor vagy átvételkor fizetik ki.

Mindezek ellenére az egyik hazai bank bankkapcsolati főosztályának igazgatója, Takács Domokos úgy nyilatkozott: „Egyre többen ismerik fel a bankkártyás fizetés előnyeit, amikor interneten vásárolnak, hiszen kényelmes és gyors megoldás. Ráadásul az internetes bankkártyás vásárlások az erős ügyfél-hitelesítés keretében bevezetett kétlépcsős azonosítással még biztonságosabbá válnak.”

A kétlépcsős azonosítással nőtt a biztonság Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A számadatok szerint az online fizetést preferálók csoportján belül a legszívesebben bankkártyás fizetést választók aránya tavalyhoz képest megduplázódott (26 százalék). Ez tehát részben a biztonságosabb vásárlásnak is köszönhető: a székesfehérvári Tóth Anita is az utóbbi időben tért át erre a vásárlási módra, mint mondja, sokkal egyszerűbb a folyamat, s a kétlépcsős azonosítás révén biztonságban tudja online tranzakcióit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában