időutazás

2021.04.20. 08:00

Edzőváltás a Vidinél 2001-ben – Fejér évfordulós emlékei

Héjj Vivien

Németh László emléke

Címlapon adta hírül a Fejér Megyei Hírlap 30 évvel ezelőtt, hogy Németh László születésének 90. évfordulója alkalmából emlékünnepséget rendeztek Mezőszilason. Az esemény helyszínéül a Klubkönyvtár, az író nagyszüleinek egykori portája szolgált. Az ünnepségen jelen volt Németh László két lánya, Ágnes és Magda is. Néhány lapozást követően, ugyanebben a lapszámban egy egész oldalon át olvashattunk Németh László életéről, írói munkásságáról, politikai szerepvállalásáról. Egy, a 70-es években Mezőszilason készült fotót is leközölt a lap, amelyen Németh László Illyés Gyula társaságában látható.

Edzőváltás a Vidinél

„Tegnap délután edzőváltás történt a Videoton FC-nél: Csongrádi Ferenc helyett Várhidi Péter az új tréner” – számolt be a változásról lapunk kereken 20 évvel ezelőtt. Még a csapat egyik edzése is meghiúsult a váltás miatt, ugyanis a klub vezetői és a szponzorok képviselője az elnöki irodá

ba kérették Csongrádi Ferenc vezetőedzőt. A tárgyalás 170 percig tartott, majd ezt követően bejelentették: az utóbbi mérkőzéseken történt kudarcok miatt közös megegyezéssel szerződést bontanak a felek. Aznap délután már az új szakvezetői kettős várta a csapatot az öltözőben: Várhidi Péter és Herédi Attila köszöntötte a játékosokat. A cikket itt olvashatják.

Aranyat érő kórusok

Tizenegy székesfehérvári kórus lépett fel a Malom utcai táncházban az Éneklő ifjúság hangversenyen – tájékoztattuk az olvasókat 10 évvel ezelőtt. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által meghirdetett minősítő hangversenyen a legjobb minősítést – az aranydiplomát és az Év Kórusa címet – a Teleki Blanka Gimnázium vegyes kara nyerte el. Aranydiplomát kapott még a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Kossuth Lajos Általános Iskola, valamint a Zentai Úti Általános Iskola kórusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában