Szabályokkal szabadon használható

2021.03.22. 07:15

Zárt parkoló nyílt meg a lakosság előtt Dunaújvárosban

Korábban magánparkolóként működött, a jövőben azonban bizonyos feltételekkel bárki igénybe veheti a dunaújvárosi megálló- és várakozóhelyeket. A nyitásról való döntés a környéken élőknek és az arra közlekedőknek is jelentős könynyebbséget jelenthet majd a mindennapokban.

Baráth Eszter

Városban fontos kérdés a parkolók száma Fotó: NN archív

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium melletti, korábban zárt parkolóhelyeket eddig csak az iskola munkatársai használhatták. Hétvégenként, valamint ünnepnapokon, tanítási szünetekben, akkor, amikor az intézmény zárva tartott, a terület üresen, kihasználatlanul állt, hiszen a lakosság semmikor sem használhatta a kijelölt parkolási területet. A jövőre nézve ez a szabály megváltozott, így újabb helyek nyílnak meg. Dunaújvárosban egyre fontosabb és égetőbb kérdés a szabadon, bárki számára használható parkolóhelyek száma, mely a város jelentős területén nehézségeket okoz, hiszen a településen élők közül nagyon sokan közlekednek nap mint nap autóval. A rendszeresen forgalomban lévő gépjárművek magas számához azonban kevés parkoló áll a városlakók rendelkezésére. Mezei Zsolt, a város általános hatáskörű alpolgármestere a helyszínen elmondta, az önkormányzat több tervet készített a probléma orvoslására, új pakolók kialakítására. A legújabb megoldás a Római városrészből érkezett.

Városban fontos kérdés a parkolók száma Fotó: NN archív

A fennálló hiányosságok javításának reményében egyeztetett Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és a „Rudas” intézményvezetője, Szemenyei István. Megbeszélésükön döntés született, amelynek értelmében a tanítási időn kívül a lakosság is használhatja az eddig zárt parkolóterületet. Szemenyei István a Dunaújváros önkormányzata által publikált online sajtótájékoztatón elmondta, azokon a napokon, amikor az intézményben munka folyik, természetesen továbbra is kollégáik számára biztosítják a kijelölt helyeket. A munkaszüneti napokon, illetve a hosszú szünetekben azonban a Római városrész lakosságának nagy könnyebbséget jelenthetnek a megnyitott parkolóhelyek. Az így használhatóvá vált 15 hely tanítási napokon 18 óra után és 6 óra előtt, iskolaidőn kívül azonban bármikor lehetőséget biztosít a parkolásra a környéken élők, valamint az erre közlekedők számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában