Frissen Fejérből

2021.03.29. 08:00

Vass Zsuzsanna nevét őrizheti a nővérszálló

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is támogatja, hogy Vass Zsuzsannáról kapja új nevét a fehérvári nővérszálló.

Majer Tamás

2021-re teljesen megújul a nővérszálló

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás országgyűlési képviselő fordult azzal a javaslattal a miniszter felé, hogy a megújuló nővérszálló Vass Zsuzsanna ápolónő nevét viselje a jövőben. – Tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány valóban korunk egyik legfontosabb eseménye, így az ellene való védekezésben betöltött hősies munka valóban példaértékű mindannyiunk számára, támogatom, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház székesfehérvári, Kikindai utca 3. szám alatti nővérszállója a felújítás után Vass Zsuzsannáról, a kórház Covid19 ellátása közben a járványban elhunyt ápolójáról kapja a nevét – fogalmazott Vargha Tamásnak küldött válaszlevelében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Február 19-én, a magyar ápolók napján, Bucsi László, a kórház intézményvezetője az 1849. április 16-án „az öszszes tábori kórházak főápolónőjének” kinevezett Kossuth Zsuzsannához hasonlította a tavaly elhunyt Vass Zsuzsannát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában