Főszerepben a bicikli

2021.03.11. 14:00

Pásztor László: Székesfehérváron a kerékpáros-közlekedés biztonságos

Az elmúlt időszakban még többen ültek kerékpárra, a megnövekedett forgalommal együtt kell növekednie az infrastruktúrának. Fontos munkát vállal ebben a Magyar Kerékpárosklub fehérvári csoportja.

Baráth Eszter

A 7-es főút melletti fakivágással megkezdődött a Budapest–Balaton kerékpárút Fehérvárra bevezető szakaszának előkészítése

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jelenleg a Magyar Kerékpáros­klub tagjai is online tartják a kapcsolatot, de így is fontos dolgokat tudnak megvitatni, mondta el a klub Székesfehérvári és Térsége Területi Szervezetének titkára, Pásztor László.

A 7-es főút melletti fakivágással megkezdődött a Budapest–Balaton kerékpárút Fehérvárra bevezető szakaszának előkészítése
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első ilyen megbeszélésre a héten került sor, ahol érintették a Budapest–Balaton bicikliút kérdését is. Pásztor László kiemelte, a fehérvári szervezet több tanácsot és ötletet adott ezzel kapcsolatban, amiből néhány meg is valósul a már készülő szakaszon. Ezek között szerepel például egy forgalomlassító átkelő egy vasúti sínnel való kereszteződésben. Pásztor László elmondta, a fővárost és a Balatont összekötő bicikliútnak nem lesz Fehérváron átvezető szakasza, de a városba be- és onnan kivezető részek jó megoldásokkal kerülnek kivitelezésre.

Bár Székesfehérváron a kerékpáros-közlekedés biztonságos, mondta el a szervezet titkára, a klub egyik legfontosabb tevékenysége mégis a különböző szakaszok lebiciklizése. Ezen folyamat során felvételek is készülnek, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a kritikus pontokra és azok reformálását is kezdeményezzék.

 

Pásztor László kiemelte, az elmúlt időszakban a Velencei-tó körül és Fehérváron is jelentősen megnőtt a forgalom. A város önkormányzatával együttműködve ezért folyamatosan zajlik a közös munka, hogy még több kerékpártámaszt telepítsenek különböző csomópontoknál, például iskoláknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában