Ifjú szakember kerestetik

2021.03.22. 14:00

Immár másodjára adják át a Wekerle innovációs díjat

Két éve, november 15-én adták át első alkalommal a Wekerle Sándor Fiatal Szakemberek Innovációs díjat a móri Lamberg-kastélyban. Akkor Schaffer Ferenc, a FRIMO Hungary Kft. mérnöke vehette át az elismerést. Mivel kétévente adható, idén is várják a jelöléseket.

Palocsai Jenő

A Wekerle nevet is továbbviszi a móri díj Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

A Wekerle Sándor Alapítvány mindent elkövet, hogy megfelelő módon ápolja a Móron született háromszoros miniszterelnök emlékét. Idén centenáriumi rendezvénysorozattal hajtanak fejet a politikus halálának századik évfordulóján. A jelenlegi járványügyi helyzetben a tervezett események nem maradnak el, ám idő­pontjuk átkerült az év második felére.

Bronzkőbe foglalt elismerés pályázható

Játékos vetélkedők, borverseny és megannyi rendezvény között lesz díjkiosztó is, ugyanis ebben az évben újra megkapja egy arra érdemes, ifjú szakember a Wekerle Sándor Innovációs díjat, tudtuk meg Buza Ernőtől, a Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumának elnökétől. A vezető felhívja a Fejér megyei gazdasági szervezetek, vállalkozások vezetőinek figyelmét arra, hogy április 15-ig van lehetőségük javaslatot tenni erre az innovációs díjra. Az elismerést az a Fejér megyei ipari vagy szolgáltató vállalkozásban dolgozó, 40 év alatti életkorú személy kaphatja meg, aki pénzügyi, közgazdasági vagy mérnöki területen, munkaköri feladatán túlmutató innovációs tevékenységet, fejlesztést, újítást valósított meg, vagy ilyen tevékenységben meghatározó részt vállalt.

A Wekerle nevet is továbbviszi a móri díj Fotó: Nagy Norbert / FMH

A díjátadásra a Wekerle Centenáriumi Év 2021 tudományos rendezvényén ünnepélyes keretek között kerül sor. A javaslattétel történhet írásban vagy elektronikus úton, a jelölt életútjának, érdemeinek összefoglalásával. Az írásos anyagot a Wekerle Sándor Alapítvány, 8060 Mór, Szent István tér 4. postai címre kell küldeni, vagy a [email protected] e-mail-­címre. A 2018-ban alapított díjjal kapcsolatos részletes feltételek megtalálhatók az alapítvány honlapján. Maga a díj egy bronzkő művészi kisplasztika, Mosberger Róbert képzőművész alkotása, melyet egy kétoldalas díszoklevéllel együtt adnak át, ami tartalmazza a kitüntetett nevét, az adományozás évszámát és a díj odaítélésének rövid indoklását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában