esőmosta utak

2021.03.30. 12:00

Forrás a természeti károk helyreállítására Igaron

Az Orgona és a Dózsa György utca korábbi állapota a vis maior támogatás révén áll helyre.

Majer Tamás

Vis maior pályázatot nyert a település a károk helyreállítására

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A helyi önkormányzatok vis maior támogatást igényelhetnek az önkormányzati tulajdonban lévő építményeket – köztük az önkormányzatok által törvény alapján kötelezően működtetett épületeket, utakat, hidakat, ár- és belvízvédelmi létesítményeket, közműveket és annak műtárgyait – sújtó, előre nem látható természeti vagy más eredetű erők által okozott károk helyreállításának részbeni támogatására.

Vis maior pályázatot nyert a település a károk helyreállítására
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Molnár István, Igar község polgármestere lapunknak elmondta, sikerrel pályáztak egy ilyen jellegű állami támogatásra, 28 millió forint forráshoz jutottak. Egy tavaly márciusi esőzés roppant károkat okozott a településen, elsősorban Igar-Vámszőlőhegyen.

– Nyertünk a vis maior pályázaton belül, az elmosott utcákat helyreállítjuk. Szőlőhegyen volt a legnagyobb kár, a Dózsa György utcában, illetve az Orgona utcában – mondta el Molnár –, illetve a művelődési házban és a faluházban is kárt tett a víz.

Keresik a kivitelezőt, három árajánlatra van szükségük. A legoptimálisabb ajánlatot adó cég várhatóan heteken belül megkezdi a szükséges helyreállítást érintő munkálatokat minden érintett részen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában