Felújításokat végeznek

2021.03.18. 07:05

Fejlesztésekbe fogott Zichyújfalu

Az utóbbi napok-hetek aktívan teltek a faluban, hiszen számos helyszínen kezdtek bele újításokba, legyen az az iskola vagy a játszótér.

Korondy Tamás

Kicserélték az iskolai székek farészeit, hogy ne szakítsa el a diákok ruháját

Fotó: Önkormányzat

Mint megtudtuk, a nemzeti ünnep előtt néhány nappal a település áttekintette a 2021-es év pályázati lehetőségeit, s ezt követően el is kezdték a tervezést és a pályázatok elkészítését.

– Minden évben sok fejtörést okoz, hogy a legszükségesebb feladatokat melyik pályázati ablakba nyújtsuk be. Mint mindenki előtt ismeretes, az Ady Endre utca alsó szakasza, a Dózsa György út alsó szakasza a dohányboltig, valamint a Kossuth Lajos utca állapota jelenleg a legrosszabb a településen – tudatta a polgármester.

Füzesiné Kolonics Ilona elmondta, az elmúlt két évben a Magyar falu program keretében másik útszakasszal összekötve nem sikerült támogatást szerezniük, éppen ezért, kihasználva az idei év legelső pályázati lehetőségét, a Belügyminisztériumhoz nyújtották be támogatási igényüket.

– Korábban a Vasút utca felújítására ezen a pályázaton sikerült nyernünk. A pályázathoz önrészt kell biztosítanunk, amit a jelenlegi helyzetben nem lesz könnyű kigazdálkodni, de a beruházásra már óriási szükség lenne – mondta a vezető. Hozzátette, a pályázat már elkészült és azt be is nyújtották.

Kicserélték az iskolai székek farészeit, hogy ne szakítsa el a diákok ruháját
Fotó: Önkormányzat

– A tavalyi évben sikeresen pályáztunk a játszótér felújítására is. A játékokat és a játékok telepítését megrendeltük, de sajnos a járvány miatt egy kicsit minden csúszásban van. Hamarosan elbúcsúzunk a régi játékoktól, melyeket még a település önállóvá válását követő első jótékonysági bál bevételéből készítettünk társadalmi munkában. Az évek alatt többször felújítgattuk, lefestettük a játékokat, és sokunknak szerzett sok örömet ez a kis tér, most viszont örülünk, hogy szép, új, modern játékokra cserélhetjük a régieket – mondta el a polgármester.

Jelen járványügyi helyzetben az iskolák zárva tartanak, s ez igaz Zichyújfalura is. Azonban a község tavaly elkezdett egy jótékonykodást, melynek célja, hogy az iskola egyre szebb legyen és a gyerekeknek egyre jobb körülményeket tudjanak biztosítani – ez szerencsére folytatódik idén is.

Füzesiné Kolonics Ilonától megtudtuk, hogy helyi munkaerők a hétvégén az iskolai székek ülő- és hátlapjának cseréjével folytatták a felújításokat, s erről fényképeket is készítettek.

– A szülők biztos örülnek majd az iskola kinyitása után, hogy a gyerekek ruháit nem teszik tönkre töredezett, megrepedezett székek. Ezúton is köszönjük a segítséget! – fogalmazott a falu vezetője, aki néhány szót ejtett az oltás fontosságáról is.

– Háziorvosunk, Csáti Géza emberfeletti munkát végez. A betegek ellátása mellett fáradhatatlanul szervezi, hogy minél többen, minél gyorsabban hozzájussanak a védőoltáshoz. Szinte mindennap beszélünk egymással, van olyan, hogy már reggel 6 óra előtt keres vagy este későn és szinte minden hétvégén is. Én örömmel veszem, ha hív, mert tudom, hogy újabb vakcinák állnak rendelkezésre a zichyújfalui lakosoknak, amikkel életeket, egészséget őrizhetünk meg. Segítek a szervező munkában, hiszen látom, hogy szinte semmit nem pihen, és mindketten azt szeretnénk, hogy az oltást mindenki minél hamarabb megkaphassa – fogalmazott a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában