távol akarnak maradni a politikától

2021.03.03. 17:30

A kisváros szépítése a célja az Civilek Ercsiért Egyesületnek

A polgári értékek képviseletét tűzte ki célul a frissen bejegyzett Civilek Ercsiért Egyesület – elmondásuk szerint az értékektől nem, de politikától távol próbálnak maradni.

Korondy Tamás

A Civilek Ercsiért Egyesület a helyi óvodát segítette ajándékcsomagokkal

Fotó: Ercsi web

– Idén januárban történt az egyesület bejegyzése, így most már hivatalosan is elkezdhetünk munkálkodni mint egyesület a városért – fogalmazott Halmi László, a Civilek Ercsiért Egyesület elnöke, aki hozzátette, bejegyzésük óta rengeteg megmozdulást kezdeményeztek.

– Már az egyesület megléte előtt is, még csak baráti társaságként működve több ízben tevékenykedtünk karitatív módon a városban. Például segítettünk időseknek a tüzelőfa beszállításában, illetve decemberben ne felejtsük el a Mikulás-napot, amikor a város óvodásait megleptük egy ajándékcsomaggal, valamint a védőnőkön keresztül is eljuttattunk számos ajándékcsomagot olyan családokhoz, akik biztosan rászorulók. Emellett a piacokat is említhetjük, ahol segédkeztünk azok létrehozásában, mind az árusok megkeresésével, mind pedig a miliő megteremtésével, ami azt mondhatom, nagy sikert aratott – szögezte le az elnök, aki elmondta, az egyesület szándékozik ezt a tevékenységet tovább foly­tatni.

Mint megtudtuk, bővül az egyesület tagsága, hiszen egyre többen megismerik őket, éppen ezért önkormányzati támogatásért is fordultak már – mindamellett, hogy pályázati lehetőségek is nyitva állnak a szervezet előtt.

– Valójában nagyon fontos, hogy az egyesületet megfelelően megalapozzuk. Ez nem megy másképp, mint hogy forrásokat keresünk a tevékenységünkhöz. Ennek egyik alapja az önkormányzati büdzsé. Így hát beadtunk egy pályázatot, igaz, nem túl nagy összeg erejéig, de ugyanakkor számítunk arra, hogy innen is kapunk némi támogatást – idézi fel Halmi, aki egyetértett abban, hogy a minisztériumok által kiírt pályázatok is lehetőséget nyújtanak számukra.

A Civilek Ercsiért Egyesület a helyi óvodát segítette ajándékcsomagokkal
Fotó: Ercsi web

Mint megtudtuk, ma, azaz március 3-án éjfélkor jár le egy pályázati határidő, amelyre az egyesület is igyekszik jelentkezni.

– Éppen azon dolgozik a csapatunk, hogy ebben a pályázatban aktívan részt vegyünk, s ne csak megalkossuk a szükséges dokumentumokat, de be is adhassuk azokat. Nagyon bízunk benne, hogy nyerni tudunk rajta, s akkor reményeink szerint egy nagyon színvonalas rendezvényt tudunk megszervezni a nyár folyamán – vázolta fel a legjobb forgatókönyvet az elnök.

Elmondta, taglétszámukat tekintve jelenleg 13 fős a szervezet, de mindenkit tárt karokkal várnak, aki hasonló gondolkodásban, polgári értékek mentén képzeli el a jövőjét. Említést tett a szervezet közösségi médiacsoportjáról is, amely már közel 180 követővel rendelkezik – és folyamatosan nő. Hozzátette, nagyon bízik benne, hogy sok városlakó szimpatizál azzal, amit képviselnek, és minél többen velük tartanak a várost építő és szépítő munkálataik során.

Lapunk megszólította ­Szabó Tamást, a kisváros polgármesterét is az egyesülettel kapcsolatban.

– Tavaly körvonalazódott a polgári körnek mondott csapat létrejötte; esetükben úgy láttam, politikai platformot akartak alakítani Ercsiben. Ennek én természetszerűleg örülök, hiszen van egy olyan egyesület, akik tenni szeretnének a városért, mindezt ráadásul öntevékeny módon. Örömmel töltene el, ha több ilyen szervezet jönne létre, hiszen a település szépségét szem előtt tartó szervezetek fontosak egy város számára. Ezeket a civil egyesületeket – amint az önkormányzatnak módjában áll – nagyon szívesen segítjük – fogalmazott Szabó Tamás, aki jó kezdeményezésnek tartja a Civilek Ercsiért Egyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában