közel százan

2021.02.10. 14:08

Újonc tűzoltók lépnek szolgálatba Székesfehérváron

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öthónapos képzése, így kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét. Közülük öten a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságon kezdik meg a beavatkozó tűzoltói munkát.

Katasztrófavédelem

20201222 Székesfehérvár, Skála, Rákóczi út, tűzoltók, rendőr, kvonuás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A járvány miatt az újdonsült egyenruhások nem egy központi rendezvényen teszik le az ilyenkor szokásos tűzoltói esküt, hanem parancsnokaik előtt. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni.

A most befejeződött öthónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg. 2012 óta tizenhetedik alkalommal bocsát ki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ újonc tűzoltókat, a most végzettekkel együtt országosan több mint 2100 újonc szerezte meg az életmentéshez és tűzoltáshoz nélkülözhetetlen szakmai ismerteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában