Gazdálkodás

2021.02.09. 07:20

Mi várható Martonvásáron?

Közmeg­hallgatás-információs videót osztott meg a városvezetés. Szabó Tibor polgármester és Horváth Bálint alpolgármester beszélt a város helyzetéről.

Korondy Tamás

Szabó Tibor ismertette a kisváros anyagi helyzetét

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A pandémia beköszöntével az önkormányzat elkülönített nagyságrendileg 100 millió forintot arra az esetre, ha a veszélyhelyzet élhetetlenül súlyos lenne, s ezt a pénzt a megszoruló családoknak és a helyi vállalkozások megsegítésére tette félre. Ez a pénz a lakóknak, illetve a hivatal és az önkormányzat megtakarításainak köszönhető, nagy része, nagyjából 60 millió forint még most is rendelkezésre áll – vázolta fel röviden a tavalyi év költségvetését, illetve Martonvásár jelenlegi anyagi helyzetét Szabó Tibor, a kisváros polgármestere. Kiemelte, a kisvállalkozások által felezett iparűzési adó megfizetésének tényével az önkormányzat egyetért, és úgy véli, hogy jó helyen van a vállalkozásoknál a kedvezmény.

Hozzátette, hogy Martonvásár az így kieső, nagyjából 50 millió forintos deficittel is ki tudja majd gazdálkodni a 2021-es évet, annál is inkább, hiszen a kormánytól ígéretet kaptak arra, hogy kompenzálják az önkormányzatokat a kieső bevétel miatt.

Szabó Tibor ismertette a kisváros anyagi helyzetét
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A városvezető után Horváth Bálint alpolgármester az idei fejlesztésekről ejtett szót.

– A tavalyi évben a Belügyminisztériumtól elnyert járdafelújítási pályázatunkat is elindítjuk, melyben a Budai és a Fehérvári utak mentén lévő járdaszakaszok szerepelnek a Rákóczi utcától a Szent László-patakig. Ide kapcsolható még a Sportsétány burkolatjavítása is, mely reményeink szerint 2021-ben elkészülhet, csakúgy, mint a lakóparki játszótér bővítése. Ezek mellett az iskolaudvar és a város központi buszmegállói is megújításra várnak – vázolta fel az alpolgármester az idei, pályázatok útján elnyert fejlesztések ütemtervét.

Ezt követően áttért a önerőből megvalósítandó beruházásokra.

– Nagyobb karbantartási munkálatokat is beterveztünk idén, ilyen az óvoda épülete, ahol beázásaink vannak, de az udvar rendezése is előtérben van. Ide tartozik még a Brunsz­vik-Beethoven Központ faszerkezeteinek újrafestése is, melyet mindenképpen az idén kell megvalósítanunk. A Hunyadi út felső oldalán, illetve a Fehérvári út egy részén lévő járdaépítésünk már jó ideje húzódik, reméljük erre is sor kerül ebben az évben.

Zárásként megemlítette, számos helyi lakos érdeklődött a helyi tsz-udvar kapcsán, ahol több üzlethelyiség kialakítása is lehetséges lenne. Horváth elmondta, terveik szerint egy térségi bevásárlóudvart hoznának létre. Mint megtudtuk, jelenleg is tárgyalások folynak több üzletlánccal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában