bölcsőde

2021.02.17. 14:45

123 millió jut kisdedőrzőre Sárkeresztúron

Két csoportszobás bölcsőde létesítésére nyert forrást egy országunkban is igencsak népszerű pályázaton Sárkeresztúr.

Korondy Tamás

A gyermekek egészsége az első.

Fotó: Shutterstock

A hírt a település önkormányzata osztotta meg a hivatalos honlapján néhány nappal ezelőtt.

A fejlesztés keretében egy két csoportszobás, korszerű, akadálymentesített bölcsőde jön létre, mely az óvoda épületének részbeni átalakításával és annak bővítésével valósul meg. A bővítéshez szükséges terület csak részben áll rendelkezésre, ezért az önkormányzat további ingatlanokat vásárol a szomszédos területgazdáktól – írták a szóban forgó beszámolóban.

Kiemelik, hogy a bővítés és átalakítás után a bölcsődei épületrész főbejárata az utca felőli oldalon a meglévő épületrész mellé helyezett előcsarnokba nyílik, ahonnan az óvodai épületrész közlekedője és a bölcsődei épületrész közlekedője érhető el. A bölcsődei épületrész közlekedőjéből a személyzeti étkező, az iroda, a szülői mosdó-WC-blokk, az akadálymentesített WC és a bölcsődei átadó közelíthető meg.

Mint megtudtuk, a projekt keretében beszereznek a működéshez szükséges alapvető eszközöket is, így bútorokat, berendezési tárgyakat, valamint udvari eszközöket, s az épületen napelemeket helyeznek majd el. A projekt támogatási mértéke 100 százalékos, összege 123,5 millió forint. A kivitelezést várhatóan a jövő év szeptemberében fogják befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában