árnyékos

2021.01.17. 15:45

Több mint félszáz új horgászhelyet alakítanak ki Pátkán

A halállomány változásához lehet alkalmazkodni, a kevés vízhez nehéz, állítja Nagy Attila, a pátkai víztározó horgászati hasznosítójának, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének társadalmi elnöke.

Tihanyi Tamás

Egész évben nagyon alacsony volt a víz itt is

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint ahogyan ez máshol is jellemző volt, a Pátkai-víztározónál az egész elmúlt évben különösen alacsony vízállást mértek: – Sajnos az év végéig sem történt javulás, egy-egy hirtelen eső csupán tíz-tizenöt-­húsz centit emelt a tározó szintjén, ám ez kevésnek bizonyult.

Tapasztalataink szerint megváltozott a halállomány összetétele. A süllő visszaszorulóban van, ezen szeretnénk változtatni, várhatóan kevesebbet lehet elvinni addig, amíg nem lesz erősebb az állomány. A horgászvezető szerint ez azért történhetett meg, mert sokkal több lett a harcsa: úgy tippelik, már eddig is legalább 30 mázsát foghattak ki a tározóból.

Egész évben nagyon alacsony volt a víz itt is
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az intervenciós haltelepítésből Pátka 120 mázsa két-három kilós pontyot kapott. Saját telepítéseink is rendben megtörténtek, csukát, süllőt, balint és sügeret tudtunk kihelyezni. Nagy szerencsénkre a Malom-csatornából érkező vízzel együtt nagy mennyiségű kis sügér érkezett, belőlük remek állományt sikerült nevelni.

Ebben az évben ötvennégy, javarészt árnyékos, bérelhető horgászhelyet készülnek kialakítani a nyugati oldalon, az egyesület elnöksége rövidesen kidolgozza ennek részleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában