Félmilliós adomány

2021.01.28. 07:05

Sikerrel zárult a Sikeratív Életmód Egyesület első jótékonysági akciója

A nemrég létrejött egyesület első projektje célba ért: a fehérvári Anyaotthon számára gyűjtöttek adományokat, melyekkel a szülők és a gyerekek mindennapjait igyekeztek megkönnyíteni.

Héjj Vivien

Vidó Judit, az egyesület elnöke és Hadarics Bernadett alelnök

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hivatalosan december eleje óta aktív a Sikeratív Életmód Egyesület, melynek tagjai egyetlen pillanatig sem tétlenkedtek. Amint lehetőségük nyílt rá, azonnal jótékonysági akciót indítottak. A „Teremts új világot az új életnek!” felhívás keretében olyan mindennapi használati tárgyakat, eszközöket gyűjtöttek, melyek nagy segítséget jelentenek azoknak, akik nehezebb körülmények között töltik a mindennapokat.

Az adományok átadásán Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a friss egyesület máris nagyon fontos célt teljesített, hiszen székesfehérvári lokálpatriótaként nemes összefogással segítik a helyi lakosokat.

– Hála és köszönet jár mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez a kezdeményezéshez, hogy az Anyaotthon lakóinak mindennapjait egy kicsit könnyebbé tegyék. Bízom benne, hogy a közös programok, közös akciók más területen is folytatódnak majd – fogalmazott Mészáros.

Vidó Judit, az egyesület elnöke és Hadarics Bernadett alelnök
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csatlakozva az alpolgármesterhez, köszönetét fejezte ki az egyesületnek és az adakozóknak Deák Lajosné család- és nemzetpolitikai ügyek, valamint Dienesné Fluck Györgyi, a szociális ügyek tanácsnoka.

Vidó Judit, a Sikeratív Életmód Egyesület elnöke hangsúlyozta, a fehérváriak összefogása nélkül nem sikerülhetett volna a jótékonysági akció. A szociális érzékenységet és az adakozókedvet bizonyítja az is, hogy nagyságrendileg félmillió forint értékű felajánlás gyűlt össze. A női, csecsemő- és gyermekruhák, pelenkák, tisztálkodószerek és ágyneműk mellett játékot és számos hasznos dolgot adhattak át a kedvezményezett szervezetnek.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője elmondta, az adományokat szükség szerint, fokozatosan juttatják el a rászorulóknak. Erdélyi Zsuzsanna, az Anyaotthon vezetője kiemelte, a segítő gesztus mellett azért is hálás, mert a gyűjtés járványügyi szempontból is biztonságos körülmények között zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában