Petőfi-pályázat

2021.01.15. 07:40

Mindegyik tantárgyban versenyeznek Sárbogárdon

A mostani, 2020–21-es tanévben is meghirdette Petőfi-pályázatát a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium. Leadási határidő: február 1.

Majer Tamás

Számos lehetőség kínálkozik már a „szövegelésre”

Fotó: Pixabay.com

– A pályázati témák, feladatok a „classroom” rendszerben nézhetők meg. Létrehoztunk egy külön tantermet Petőfi-pályázat néven. Ehhez a teremhez az alábbi kóddal tudtok csatlakozni: 64gmhiy. A terembe lépve a „feladatok” fül alatt találjátok a tantárgyi kiírásokat – olvasható az iskola tanulóinak szóló felhívásban; nos, ebből is kitűnik, hogy a digitális tanrendhez illeszkedik még ez a pályázat is.

Az iskola egyik igazgatóhelyettesével, a földrajz–történelem szakos Novák Kovács Zsolttal beszélgettünk e tanulmányi versenyről.

Szavaiból kiderült, magától értetődő volt, hogy idén is megvalósítják a minden tantárgyra kiterjedő megmérettetést. A pedagógus elmondta, hogy az iskolába mintegy 330 diák jár, s előfordult, hogy egy tanévben ennél is több pályamű érkezett be: vagyis volt olyan diák, aki több dolgozattal is elindult. Sőt, nem is csak írásbeli, jellemzően 8-10 oldalas diákesszék kerülnek ki a gimnazisták kezei közül, hanem úgynevezett ppt-bemutatók is. Ezek lényegít tekintve számítógépen készült, vetített ké­pes előadások, prezentációk. Vannak olyan tantárgyak is, amelyek esetében előre elkészített feladatlapokat kell kitölteniük és beadniuk a tanulóknak.

Novák Kovács Zsoltot saját tárgyai felől faggattuk még. Arra kértük, hogy mondjon példát, idén milyen témákat jelöltek meg a tanárok a diákok számára. Földrajzból az idei tanév kifejtendő témái között vannak az ásványvizek ugyanúgy, mint a nagy földrajzi felfedezések, a jeles felfedezők, a kontinensek. Történelemből az egyik idei téma a lovagkor, különösen annak életmódja, mindennapjai. Egy korábbi tanévben a Habsburg-dinasztia családi viszonyairól írtak sok-sok beadandót a diákok.

A verseny díjátadóját rendesen a március tizenötödike körül esedékes Petőfi-napok részeként szokták megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában