Így kell ezt!

2021.01.12. 12:00

Lendületes évkezdés Száron – Járdaépítés, s egy kicsi és egy nagy ágdaráló beszerzése

Jól indult az év a település számára, Németh Norbert polgármester több jó hírrel is szolgált. Tovább épülhet-szépülhet a falu.

Borsányi Bea

Az Óvoda közben őszre megépülhet az új járda

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A Magyar Falu programban már tavaly tavasszal beadtunk egy pályázatot járdaépítésre, ám akkor nem nyertünk, csak tartaléklistára kerültünk. Mivel az év végén kiderült, maradt még támogatásra pénz, ezért 2 millió forintot kaptunk arra, hogy 200 méter új járdát építsünk az önkormányzat épületétől, a gyógyszertár előtt elhaladva egészen a temető sarkáig. Ez a legforgalmasabb utcarész a faluban – mondta a polgármester. A munkák tavasszal kezdődnek, és őszre el is készülhet a járda, amelyen kényelmesen és biztonságosan lesz megközelíthető az óvoda, az orvosi rendelő, a temető, és a sportpálya is.

A másik jó hír egy nagyobb és egy kisebb ágdaráló gép beszerzéséről szól. Utóbbit saját pénzből, előbbit támogatásból vásárolja meg még az év elején az önkormányzat annak érdekében, hogy – mivel idéntől tilos a kerti hulladék, illetve az avar égetése – segítséget nyújtson ezeknek a hasznosításában a településen élőknek. – A gépek szükség esetén személyzettel együtt bérelhetők, a darálással keletkező mulcs pedig az ingatlantulajdonosnál marad, amit aztán fel tud használni akár talajtakaróként, vagy virágágyásokban. Ezzel két legyet is üthetünk egy csapásra – tette hozzá Németh Norbert.

Az Óvoda közben őszre megépülhet az új járda
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A napokban zárul le a polgármesteri hivatal épületfelújításának első üteme, amelyben a szükséges bontások mellett az épület statikai megerősítését, a megsüllyedt részek javítását és egyéb állagmegóvási munkákat végeztek el. Még ebben a hónapban kiírják a következő közbeszerzési pályázatot az épület energetikai felépítésére, illetve a teljes helyreállítására. Amíg ez nem zárul le, a nagyobb munkák szünetelnek a hivatalban, amelyet azonban mindenképpen szeretnének szeptemberben ismét birtokba venni.

Németh Norbert arról is tájékoztatta lapunkat, hogy Száron is kikerült az a használtolaj-gyűjtő edény, amelybe a lakosok elhelyezhetik az otthon összegyűlt sütőolajat a polgármesteri hivatal épületénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában