Gyász

2021.01.22. 07:33

In memoriam – Ádám László (1944–2021)

Zsohár Melinda

Ádám László eltéphetetlen szálakkal kötődött Bicskéhez – apai ágon egyenesági leszármazottja Váradi Dánielnek, aki 1848-ban Bicske jegyzője volt. Az édesapa az 1945-ös visszavonuláskor esett el, az édesanyja három árvával maradt magára. A szorgalmas fiú villamosipari technikusi, majd üzemmérnöki végzettséget szerzett, mérnök-tanárként diplomázott, mellette sportolt. Szelíd óriásként csöndes szavával és erős akaratával vívott ki magának mindenütt tiszteletet. A Nehézipari Minisztérium NB 1-es, majd NB 2-es röplabdacsapatában játszott, ám hazahívták Bicskére, a Villanyszerelőipari Vállalat 1968-ban alapított üzemébe. Tanított az általános iskolában, a Bicskei Torna Club (BTC) kézilabda-szakosztályát vezette. Saját vállalkozást indított el. Nemzeti elkötelezettségű közéleti személyiségként egyik alapító-elnöke lett a helyi politikai élet meghatározó szervezetének, az Összefogás Bicskéért Egyesületnek.

Példás családi életet élt. Az adott szó nála a legfőbb erénye volt, így emlékszik rá mindenki. Életútja elismeréséül 2018-ban „Bicskéért emlékérem” kitüntetést kapott az önkormányzattól. Ádám Lászlót a város saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában