meggyanúsítás

2021.01.28. 07:25

Álhírterjesztés Ercsiben – A képviselők tagadják a felhozott vádakat

Erős ellentétek feszülnek Ercsi városának képviselő-testületében, mindez a napokban odáig fajult, hogy jogi következményeket említett a polgármester az ellenzéki (jobboldali) képviselőkkel szemben.

Korondy Tamás

Gólics Ildikó és Baczakó Andrea felháborodott a vádakon

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Mint ahogyan azt megírtuk, Szabó Tamás, Ercsi városának polgármestere közleményben tájékoztatta a lakosságot, hogy az ellenzéki képviselők állítása szerint nincsen anyakönyvvezető a városban, és a köztisztviselők sem megfelelő képzettségűek.

A Fejér Megyei Hírlap felkereste az említett képviselőket, s először Baczakó Andreával beszéltünk, aki értetlenül áll az olvasottak előtt.

– A képviselőtársaim közül senki nem mondott, vagy írt le olyat, amit a közlemény részletez. Nem mondtuk azt, hogy nincs anyakönyvvezető, sem azt, hogy nem megfelelő képzettségűek a város újonnan alkalmazott köztisztviselői. Mindössze nem értjük, hogy miért állt fel az asztaltól a választásokat követően a köztisztviselők nagy része. A polgármester szerint az alacsony köztisztviselői bérezés miatt, ugyanakkor ez miért csak az utóbbi évben jelentett problémát? – tette fel a kérdést a jobboldali képviselő, aki elmondta, még a tavalyi év októberében, az utolsó képviselő-testületi ülésen adták át kérdéseiket, melyre válasz nem érkezett, egészen a most megjelent közleményig.

Gólics Ildikó és Baczakó Andrea felháborodott a vádakon
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Gólics Ildikó, a helyi képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője tette közzé nyilvánosan az októberi levelet, őt is megszólítottuk.

– Ha polgármester úr olvasta volna a beadványunkat, akkor tudná, hogy nem állítottunk, és nem is mondtunk soha semmi olyat, amire ő reagált – fogalmazott a képviselő, aki nehezményezi, bár napi szintű kontaktusban van Szabó Tamással, mégis hírlapunk hasábjairól kellett értesülnie a város szívében álló laktanya ügyéről, vagy egy pályázat kapcsán a várost is érintő kerékpárútról.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/all-a-bal-ercsiben-a-polgarmester-szerint-alhireket-gyart-a-testulet-4622701/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában