Koronavírus Fejérben

2020.12.14. 19:02

Továbbra is stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Székesfehérváron

Az 50. heti adatok alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – tájékoztat honlapján az NNK.

nnk.gov.hu

Nagykanizsa, 2020. május 22. Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttmûködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekbõl. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Az 50. heti adatok alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Emelkedő tendenciát egyedül Szolnok esetében figyeltek meg. A vizsgálatok alapján elmondhatjuk, hogy az átlagosnál magasabb a koncentráció Eger, Szolnok és Szombathely esetében. Csökken azonban a koncentráció Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden. Ezzel Debrecenben és Szegeden ismét alacsony szintre csökkent az új koronavírus koncentrációja – olvasható az nnk.gov.hu oldalon.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában