Közlemény

2020.12.01. 07:25

Több település csatlakozik az Ercsi Járóbeteg Szakellátóhoz

Több szempontból is változások állnak be a közeljövőben a város járóbeteg szakellátójában, melyről Szabó Tamás polgármester közlemény formájában tudatta a helyieket.

Korondy Tamás

Több település csatlakozik a szakellátóhoz

Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

A vezető úgy fogalmaz a hivatalos értesítőben, hogy „Az Ercsi Járóbeteg Szakellátó Kft.-ben változások lesznek a közeljövőben. A kulcsi szakrendelő megszűnése, valamint a kapacitásbővítés eredményeként idén július óta ellátjuk Adony, Pusztaszabolcs, Besnyő és Beloiannisz települések ideérkező betegeit is.”

Tovább olvasva megtudtuk, a fent említett települések mellett a vezetés oldaláról folyamatban van Baracska, Rác­keresztúr és Kajászó üzletrészének megvásárlása is az egészségügyi intézményben, amelynek eredményeképpen Ercsi Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonosává válhatna a Járóbeteg Szakellátó és Szakrendelő üzemeltetésének.

„Erre a lépésre azért van szükség, mert évek óta szinte csak Ercsi város önkormányzata finanszírozza a működést, és a fent említett három település a kft. fenntartásához szükséges működési hozzájárulás megfizetését továbbra sem tudja vállalni” – írja Szabó erre vonatkozóan.

Az itt fennálló helyzet egyébként kísértetiesen hasonlít az abaihoz, annyi különbséggel, hogy ott mások a települések. Ott az abai szakellátót működtető gazdasági társaság tulajdonosai a környező települések önkormányzatai (76,6 százalékkal Aba város önkormányzata a tulajdonos, de a fennmaradó 23,4 százalék tulajdonrész egyenlő arányban Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sárosd, Seregélyes, Csősz, Tác és Soponya önkormányzata között oszlik meg – a szerk.). A többségi tulajdonú abai önkormányzat október végén vételi ajánlatot is tett.

Több település csatlakozik a szakellátóhoz
Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

A polgármesteri tájékoztatás azzal zárul, hogy a szakrendelő gazdasági igazgatója december 31-vel távozik az Ercsi Járóbeteg Szakellátó Kft. kötelékéből, így annak könyvelési feladatait sem tudja tovább vállalni a magánvállalkozásában megnövekedett munkaterhei miatt.

A helyi önkormányzat egyébként egy korábbi tájékoztatóban azt is kiemelte, hogy a karantén miatt táppénzre került szociális dolgozók kieső béreit és a helyükön teljesítő kollégáik többletmunkáját kompenzálni fogják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában