Rendészeti kabinet

2020.12.01. 15:06

Nyomrögzítő és a nyomok kimutatására szolgáló eszközök is a diákok rendelkezésre állnak Bicskén

Az ősz folyamán történt meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vajda János Technikum rendészeti kabinetének berendezése.

Majer Tamás

Fotó: iskola

A bicskei intézményben évek óta zajlik közszolgálati ügyintéző képzés. – Idén nyáron Eperjes Eszter rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat főelőadójának közreműködésével megyei szinten is megkezdődött a képzés egységesítése. Szakmai segítségadással és a gyakorlati hely szervezésével kezdődtek a megbeszélések. Az együttműködés mérföldköve a rendészeti tanterem berendezése – tudtuk meg Gyuricza I. Zsuzsannától, a Vajda-iskola szakmai igazgatóhelyettesétől. Nyomfelkutató, -rögzítő és a nyomok kimutatására szolgáló technikai eszközöket és vegyületeket is kaptak.

– A szaktanterem kínálatának bővítése növeli a fiatalokban a rendvédelmi pálya iránti elköteleződést, s fejleszti az oktatás szakmai színvonalát – fogalmazott Bottlik Zoltán, az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában