ÉVÖSSZEGZŐ

2020.12.31. 08:00

Négysávosítás, körözött óvodás és az első transznemű házasság Magyarországon – Ezt olvastátok novemberben

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Vadász Tamás úgy tartja, nem tudjuk most elképzelni, mekkora károkat okoz majd az új nyomvonal a későbbiekben

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Óvodába jár a gyermek? Köröztek egy háromévest

Kinga és családja nem olyan régen Székesfehérvárról vidékre költözött, hároméves, az óvodát szeptemberben kezdő kislányát ennek megfelelően az ottani óvodába kellett volna beíratnia. Ám a szülők úgy gondolták, miután mind a ketten a városban dolgoznak, praktikusabb lenne egy városi intézményt választani. Az édesanya tehát a székesfehérvári napi munkavégzésre hivatkozva kérte a gyermek felvételét az egyik belvárosi óvodába, ahol a kérelmet elfogadták. Ezután Kinga a lakhelyük szerinti óvodának is jelezte, hogy a gyermek nem a falu intézményébe jár majd az ősztől.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koroztek-a-haromeves-ovodast-ovodaba-jar-a-gyerek-4445818/

2. Leukémiában szenved

Izabellánál idén májusban állapították meg a betegséget, azóta hetente háromszor viszik a kislányt autóval Cecéről Budapestre kezelésre. Ez nem kis anyagi terhet ró a családra, amelyben még hat gyermek nevelkedik.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/segitseget-ker-a-cecei-csalad-4456006/

3. Az a bizonyos piros cetli

Róbert (nevezzük most őt így) egész nap maszkot visel, egy plexifal mögött kommunikál az ügyfelekkel, és gumikesztyűt hord. A vírus azonban mégis lecsapott rá.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/meg-piros-cetli-sem-volt-az-ajtajan-egy-fejer-megyebol-szarmazo-koronavirusos-beteg-beszamoloja-4434331/

4. Kiszélesítik a főútvonalat

Ahogyan Aba vezetésétől megtudtuk, az előző hét végén megérkezett az új, négysávosra tervezett 63-as út különböző nyomvonaltervezeteket tartalmazó anyaga.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/negysavositjak-a-63-as-utat-4455967/

5. Új épület a lakótelep közepén

Tavaly májusban a polgármester lakossági fórumán értesültek a Fáy András-lakótelepen élők arról, hogy az egykor boltként üzemelő épület helyén egy húszlakásos társasház épül. Fontos leszögezni, hogy magánterületről beszélünk, melyet egy vállalkozó megvásárolt, így kaphatott engedélyt a lakóépület kivitelezésére.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-epulet-none-a-fehervari-lakotelep-kozepen-a-lakok-kerdeztek-valasz-nem-jott-4407712/

6. Életmentés két keréken

Nemrégiben portálunk felületén is beszámoltunk arról a rendkívül tanulságos, 49 perces videóról, melyben a Magyar Mentőszolgálat alapítvány motoros csapata, azaz a Vérlovagok egy kis adag vért juttattak el Budapestről Veszprémbe egy kisbabának. Akkor még Fejér megyén csak átutazott a pilóta, ám legújabb videójukban, melyet október 27-én rögzítettek, már a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház volt a célállomás, egy 82 éves idős úrnak érkezett szállítmány a fővárosból.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/nyolcvanket-eves-urnak-hoztak-eletmento-vert-fehervarra-a-verlovagok-video-4423036/

7. Nem teljesen üresek az utcák – Kijárási tilalom

Este 8 óra 25 perc. Az ember tudja, hogy november 11-e óta ilyenkor már tilosban jár – hacsak nincsen papírja arról, hogy ilyen vagy olyan okból, például munkavégzés miatt elhagyhatja az otthonát, vagy nem került életveszéllyel fenyegető helyzetbe. Illetve, a kutyasétáltatás is felmentő tényező, és látszik, hogy ezzel a lehetőséggel elég sokan élnek.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ejjeli-helyzetkep-kijarasi-tilalom-idejen-4449436/

8. Halálos iramban? Tövig nyomták a padlógázt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye közútjain közlekedőket, amelynek célja elsősorban a sebességhatárok betartatása, a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése. Mint arról korábban beszámoltunk, a mögöttünk álló hosszú hétvégi (október 23-24-25.) ellenőrzésük során olyan gyorshajtókat sikerült lencsevégre kapniuk, akik a megengedett sebesség legalább kétszeresével száguldoztak mind belterületen, mind külterületen egyaránt.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezek-az-ev-eddigi-legdurvabb-gyorshajtasai-fejer-megyeben-4392778/

9. Traktorok második élete

– Kálozon vagyunk, Belmajorban, ez a Huntractor telephelye. A mi tevékenységünk abból áll, hogy régi Rába traktorokat teljesen újjá teszünk. Nem felújítunk, hanem átépítünk – mutatott Rátkai István ügyvezető, mezőgazdasági gépészmérnök a frissen újjávarázsolt Rába 180-as univerzális traktorra. Ez a gép 1978-ban Győrben „született”, legutoljára az ajkai timföldtározóban szolgált. A nagy átalakulás után a pécsi hőerőműben veszi fel a munkát, aprítékot fog tolni.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kultikus-raba-traktorok-kalozon-lehelnek-uj-eletet-belejuk-4410415/

10. Transznemű pár házasodott össze Polgárdiban

Hazánkban az alaptörvény és a polgári törvénykönyv értelmében házasságot csak egy nő és egy férfi köthet; az azonos nemű párok együttélését élettársi kapcsolatnak ismeri el. Az idén májusban elfogadott vonatkozó törvény pedig azt mondja ki: az anyakönyvben rögzített születési nem nem változtatható meg.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-polgardi-tamara-es-elvira-egy-par-megkotottek-az-elso-transznemu-hazassagot-magyarorszagon-4426168/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában