a civil szervezeteket is támogatja a közszolgáltató

2020.12.28. 11:30

Már épül az ipari elkerülőút és játszótér is készül Polgárdiban

Az ősz óta folyamatosan halad az úgynevezett ipari elkerülőút építése Polgárdiban. Ha elkészül, kizárólag ezen az új útvonalon közelíthetik meg az ipari zónát a teherautók. Új játszótér is épül a városban!

V. Varga József

Törő Gábor (b) és Nyikos László legutóbb a városházán egyeztetett Fotó: Polgárdi Hírek

Nyikos László polgármester még az ősszel Törő Gáborral, a térség országgyűlési képviselőjével közösen adta át a felújított, útburkolati jelekkel ellátott Liszt Ferenc utcát. A honatya arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy Polgárdi ismét sikerrel pályázott, ezúttal a Kossuth Lajos utca belső szakasza újulhat meg mintegy 20 millió forintból. épül

Ugyancsak folyamatosan halad az ipari elkerülőút építése

Az út elkészülte után az ipari parkban lévő vállalkozásokhoz közlekedők kizárólag az új úton közelíthetik majd meg az ipari zónát, ezzel a Barátság utca mentesül a teherforgalom alól. Az elkerülőútra nagy szüksége van a településnek, hiszen egyre több cég telepszik le a városban.

Az önkormányzat egy új traktort is vásárolt 13,5 millió forint értékben, mely magába foglalja a hozzá való téli-nyári kiegészítők árát – tette hozzá Nyikos László.

Törő Gábor (b) és Nyikos László legutóbb a városházán egyeztetett Fotó: Polgárdi Hírek

A városban központtal bíró Vertikál cégcsoport az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy kötelező feladatai ellátása mellett megteremtse és fenntartsa a folyamatos fejlődés lehetőségét a vállalat életében. Sikeres stratégiájuknak köszönhetően növekedési pályán tudtak maradni a legnehezebb időszakban is.

– Nagy örömünkre szolgált a bejelentés, miszerint a hul­ladék­gazdálkodási társasággal kötött megállapodás értelmében egy új, kisgyermekeknek szánt játszótér építéséről állapodtunk meg, mintegy 10 millió forint értékben. A civil szervezeteink pedig ugyancsak komoly támogatást kaptak tőlük a működésükhöz – hangsúlyozta Nyikos László.

A Vertikál évek óta fontos támogatója a helyi közéletnek, és nem csak Polgárdiban

Számos karitatív tevékenységük mellett a múlt évben például a Böjte Csaba atya által alapított Don Bosco Iskolaház is milliós támogatást kapott tőlük, akik az összegből új bútorokat tudtak vásárolni a kis lakók legnagyobb örömére.

– A gyermeket nevelő családoknak ajánljuk fel a jövőre újonnan megépülő játszóteret, de olyan szervezeteket is szerettünk volna segíteni, amelyek valódi motorjai a helyi közéletnek. Ilyen például a városi polgárőrség, a közalapítvány vagy a hangversenykórus minősítésű Clara Voce Vegyes Kar is – folytatta Ferencz Kornél. – Az előző évek gyakorlatához hasonlóan elkötelezettek vagyunk a működési területünkhöz tartozó önkormányzatok és civil szervezetek támogatásában. Fontos, hogy a települések érezzék, a gazdaság helyi szereplőire mindenkor számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában