Évösszegzés

2020.12.27. 07:25

Lezárt Balatoni úti felüljáró, megható búcsú és elfajult szóváltás – Ezt olvastátok júliusban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: NAGY NORBERT

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Elfajult egy szóváltás Velencén

A július rögtön egy súlyos testi sértéssel kezdődött. A nyomozás adatai alapján K. Oszkár és 24 éves ismerőse 2020. július 1-jén kora délután a Velence Korzó egyik vendéglátóhelyének teraszán italozott, majd ezt követően K. Oszkár minden előzmény nélkül, ököllel több alkalommal megütött egy ugyancsak ott tartózkodó házaspárt.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elfajult-egy-szovaltas-a-velence-korzon-4116755/

2. Szirénaszóval búcsúztatták bajtársukat a Fejér megyei lánglovagok

A Csákvári Tűzoltó Egyesület közösségi oldalára került fel egy szívszorító videó, melyben az látható, ahogy utolsó útjára ķísérték, és szirénahanggal búcsúztatták a tűzoltók Vajda Attila velencei önkéntes bajtársukat.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/megszakad-a-sziv-szirenaszoval-bucsuztattak-tarsukat-a-fejer-megyei-langlovagok-4166303/

3. A Balatoni úti felüljáró lezárása

Azonnali felújítást indított júliusban Székesfehérvár Önkormányzata a Balatoni úti felüljárón. Kétféle vizsgálat is azt támasztotta alá, hogy a felüljáró töltése nagyon rossz állapotú, így annak megerősítése soron kívül megkezdődött július 13-án.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lezarjak-a-balatoni-utat-ime-a-javasolt-keruloutak-4130183/

4. Iskolaőrök Fejér megyében

Az Országgyűlés nyáron fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely szerint 2020 szeptemberétől iskolaőrök vigyáznak majd a rendre azokban az intézményekben, amelyek ezt kérik, vagy ahol indokolt. Büntetlen előélet, magyar állampolgárság, valamint megfelelő egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti alkalmassági vizsga. Ezeknek a feltételeknek kellet megfelelnie egy iskolaőrnek.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezekben-a-fejer-megyei-intezmenyekben-fognak-iskolaorok-dolgozni-4158503/

5. Drónvideón örökítették meg a nagy nyári dugókat Fehérváron

A Balatoni úti felüljáró lezárásának egyik következménye az volt, hogy az amúgy is forgalmas Széchenyi kereszteződés, többször is elesett és kilométeres dugók alakultak ki a csúcsidőkben. Ezt pedig drónvideón örökítették meg, ami igazán látványosra sikerült.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/dronvideon-orokitettek-meg-a-fehervari-dugot-4145357/

6. Az M7-es autópálya ideiglenes ingyenessé tétele?

Mint tudjuk, a Balatoni út lezárása komoly közlekedési problémát okoz a város autósainak nyáron. Az is tudott, az önkormányzat kezdeményezte: a felújítás időszakára az M7-es fehérvári szakasza legyen ingyenes. A polgármester erről tárgyalt az ITM-mel.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szekesfehervar-polgarmestere-az-itm-mel-egyeztet-az-m7-es-autopalya-ideiglenes-ingyenesse-tetelerol-4152743/

7. Fizetős parkoló és hoppon maradt kisvállalkozók

A lakók nézőpontjából nézve úgy tűnt beválik az önkormányzat azon döntése, amely a belváros és a vasút között bővítette a város fizetőövezetes parkolóinak mennyiségét. De hogy fest mindez a kisvállalkozók szemszögéből? Olvasónk keresett meg minket történetével, hiszen az ott dolgozók számára túl drágák lettek volna a parkolóbérletek.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-fehervari-fizetosse-valt-parkolok-hoppon-maradoi-a-kisvallalkozok-4162277/

8. Büntetőfékezéssel megállított autóbusz

A Kulcs és Dunaújváros között haladó busz elé kerülve, büntetőfékezéssel próbálta azt megállítani a buszokat ellenőrző vállalkozás autója. A dolog előzménye, hogy a Volánbusz által megbízott vállalkozás a Kulcs-Dunaújváros között közlekedő autóbuszon kívánt ellenőrzést végrehajtani. Vajon miért kellett az utasokat veszélyeztetve megállítani a buszt?

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/buntetofekezessel-az-utasokat-veszelyeztetve-allitottak-meg-az-ellenorok-az-autobuszt-4175903/

9. Gondok a Nádor-csatornánál

Partra vetett haltetemek borzolták a kedélyeket Szabadbattyánban. Kisebb utánajárást követően kiderült: nem csak ez az egy település volt érintett a problémában. Olvasói megkeresések után kezdtünk nyomozásba: mi történik a Nádor-csatornánál?

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-olvasonk-is-megkereste-lapunkat-gond-van-a-nador-csatornanal-4117655/

10. Tűz a fehérvári Campus Sétányon

A katasztrófavédelem munkatársait július 30-án 18:58 perckor riasztották a 112-es segélyhívón, de az épület beépített tűzjelző rendszere is működött: automata tűzátjelzést küldött a katasztrófavédelemhez. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/gazrobbanas-tortent-a-fehervari-campuson-4180892/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában