ÉVÖSSZEGZÉS

2020.12.23. 08:00

Konténerbörtön, avar kori temető és vasalástól tönkrement húszezres – Ezt olvastátok márciusban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Ilona a megvasalt húszezresekkel Fotó: olvasónk

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Jár-e táppénz karantén alatt?

Egészen új munkaügyi és munkajogi helyzeteket teremtett a járvány, ugyanis az otthoni munkavégzést nem mindenki tudta megoldani, és sokan a többhetes karantén alatt nem tudtak dolgozni, így sokakban felmerült a kérdés: jár-e táppénz a karantén alatt?

[embed]https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/jar-e-tappenz-karantenban-azaz-jarvanyugyi-elkulonites-alatt-3870642/[/embed]

2. Ilyen volt Fehérvár az első kijárási korlátozás napján

Március 28-án lépett életbe a kijárási korlátozás, ami az eddigi legszigorúbb intézkedéseket tartalmazta, többek között az idősek idősávját, a maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítést. Körülnéztünk a megyeszékhelyen, hogyan tudtak a fehérváriak alkalmazkodni a legelső napon.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombat-delelotti-korkep-szekesfehervarrol-a-kijarasi-korlatozas-bevezetese-utan-3905103/[/embed]

3. Az olaszországi helyzetről mesélt nekünk egy 10 éve ott élő fehérvári lány

Zámbó Judit 2010-ig élt Székesfehérváron, és immár 10 éve Olaszországban él. Judit videóüzenetben mesélt az egészen szívszorító állapotokról.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-a-nagyvilagban-helyzetjelentes-olaszorszagbol-fehervari-szemmel-video-3891072/[/embed]

4. Emelkedett a nyugdíjkorhatár idén, változnak-e a nők kedvezményes nyugdíjának feltételei?

„Idén betöltöm a nyugdíjkorhatárt, és úgy hallottam változnak a kedvezményes nyugdíj feltételei. Aggódnom kell?” – kérdezték sokan márciusban. 2020-ban már 64 év 183 napra emelkedett a nyugdíjkorhatár, összeszedtük a tudnivalókat cikkünkben.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/valtozik-a-noknek-jaro-kedvezmenyes-nyugdij-3868206/[/embed]

5. Konténerbörtönök épülnek Baracskán és Újvárosban

A börtönzsúfoltságot lakókonténerek telepítésével próbálja orvosolni a kormányzat. Fejér megyében: Baracska (Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet) és Dunaújváros (Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet) érintett.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tiz-helyszinen-epul-kontenerborton-koztuk-dunaujvaros-es-baracska-is-erintett-3869901/[/embed]

6. Vasalástól ment tönkre egy marék húszezres Olvasóink keze között

Nyugdíjas olvasónk a tévében látta, hogy a bankjegyek házi fertőtlenítésének egyik lehetséges módja a vasalás. Kipróbálta, pórul járt.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/olvasonk-fertotleniteni-akarta-bankjegyeit-porul-jart-3901128/[/embed]

7. Avar kori temetőt találtak Székesfehérváron, a leendő Palotai úti parkolóház alatt

Egy gyermek, egy férfi és egy nő sírját tárták fel a múzeum régészei. Pokrovenszki Krisztián és Szücsi Frigyes mesélt az ásatásról.

[embed]https://www.feol.hu/vezeto-hirek/avar-temetot-talaltak-a-belvaros-szelen-szekesfehervaron-3880017/[/embed]

8. Százöt év, öt generáció: Igaz vendéglős mesék Gántról

Amikor 1915. október 15-én megnyitotta kapuit Gánton az a kis helyiség, amelyben az Amerikába visszavágyó, de végül mégis itthon maradó fiatal házaspár kocsmát működtetett, biztosan nem sejtette, hogy több mint egy évszázaddal később leszármazottaik ugyanazon a helyen még mindig üzemeltetik az időközben vendéglővé fejlődött egységet.

[embed]https://www.feol.hu/vezeto-hirek/szazot-ev-ot-generacio-igaz-vendeglos-mesek-gantrol-3893733/[/embed]

9. Kitiltják a kamionokat Sárbogárdról és Enyingről?

Olvasóink azzal a panaszukkal, illetve véleményükkel keresték meg szerkesztőségünket, hogy Sárbogárdon a 63-as, míg Enyingen a 64-es főút kettészeli a várost, és a nagy forgalom néha ellehetetleníti a normális, biztonságos közlekedést. Különösen a kamionokra, teherautókra „haragszanak” mindkét településen. Hovatovább tudni vélik, hogy a kamionokat ki is tiltják a városokból. Azt firtatják: van-e már pontos időpont, amikor mindez megtörténik?

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kitiltjak-a-kamionokat-sarbogardrol-es-enyingrol-olvasonk-jelezte-utanajartunk-3861069/[/embed]

10. A velencei polgármester átlépett egy határt?

Egy kereskedelmi rádió műsorában vitatkozott Gerhard Ákos, Velence polgármestere és L. Simon László országgyűlési képviselő.

[embed]https://www.feol.hu/vezeto-hirek/visszaeles-eloadasban-nem-nyilvanos-adatokkal-mi-folyik-a-velencei-to-mellett-3863898/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában