Beöltözés kicsit másképp

2020.12.07. 07:20

Karácsonyi Pulcsi Napot rendeztek a Zentai úti iskolában

Sok szempontból különleges pénteken vannak túl a Zentai Úti Általános Iskola diákjai. A Karácsonyi Pulcsi Nap hatalmas sikert aratott.

Héjj Vivien

Az ötletgazda 6. a osztály nyerte a felsősök között kisorsolt tortát Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Karácsonyi pulcsik, rénszarvasos hajpántok, mikulássapkák és ünnepi szájmaszkok sokaságával találkoztunk pénteken a Zentai Úti Általános Iskolában. A Mikulás azonban idén rendhagyó keretek között üdvözölte a diákságot. – Évtizedek óta mindig a főbejáratnál várja a gyerekeket, de most a vírus miatt nem tudott eljönni. Egy videofelvételen keresztül üzent a gyerekeknek, ezt minden osztályban levetítettük. A videóban elmondja, hogy sajnos karanténba került, ezért csak így tudott üzenni. De szerencsére a krampuszlányokon keresztül mindenki kaphatott ajándékot – mesélte lapunknak Kukucska Márta, a Zentai Úti Általános Iskola igazgatója.

Az ötletgazda 6. a osztály nyerte a felsősök között kisorsolt tortát Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Mikulás videóüzenetéből kiderült, szerencsére semmilyen betegséget nem kapott el, pénteken épp az utolsó napját töltötte a karanténban, így szombaton és vasárnap már újra elvégezhette a teendőit, és egészen biztosan eljutott minden kisgyermekhez a hétvége során. A cikkünk elején említett ünnepi öltözék természetesen nem véletlen, hiszen hagyományteremtő jelleggel első alkalommal rendezte meg az iskola a Karácsonyi Pulcsi Napot. Ennek lényege, hogy a gyerekek – és a tanárok is – valamilyen télapós, vagy éppen karácsonyi motívummal ellátott ruhát, kiegészítőt vettek fel ezen a napon. Az iskolában tanuló 18 osztályból 16 csatlakozott a kezdeményezéshez, ami azt jelenti, hogy ezen osztályokban minden tanuló felvett egy-egy olyan ruhadarabot vagy kiegészítőt, ami az ünnepek hangulatát idézte elő.

 

A rendezvény ötletgazdája a diákönkormányzat és az iskola 6. a osztálya volt. A vidám, kreatív beöltözés nem maradt jutalmazás nélkül: az alsó és a felső tagozatból is kisorsoltak egy-egy osztályt, akik ennek a napnak a nyertesei voltak, és tortával koronázhatták meg a Karácsonyi Pulcsi Napot. A sorsolás hivatalos keretek között zajlott: egy mikulássapkában összegyűjtötték a résztvevő osztályok neveit, majd kihúzták a szerencsés nyerteseket. A tortákat a 2. a és a 6. a osztály diákjai kapták, akik természetesen nagy örömmel fogadták és fogyasztották az édességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában