Évösszegző

2020.12.26. 09:20

Életveszélyes sofőr, óriáskerék és bomba Velencén, rendőrfiú és tűzoltólány eljegyzése – Ezt olvastátok júniusban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Építmény vagy sem?

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. A forgalommal szemben száguldott a fehérvári elkerülőn

Érdekesebbnél érdekesebb közlekedési helyzetről kellett az idei évben beszámolnunk portálunkon. Az M7-es, egy körforgalom, illetve a 2×2 sávos elkerülő is elképesztő fejfájást tud okozni néhány autósnak. Egy hasonló történt június végén is. Olvasónk szerkesztőségünkhöz eljuttatott videójában azt láthattuk, ahogy egy sötét színű Mercedes a forgalommal szembe hajt a 8-as elkerülőn.

[embed]https://www.feol.hu/loero/nagy-sebesseggel-haladt-egy-autos-a-fehervari-elkerulon-forgalommal-szemben-video-4110179/[/embed]

2. Szatír Fehérváron

2020. június 13-án 1 óra körül Székesfehérváron szóváltásba keveredett két férfi a Fő utcán, melynek során egyikük szeméremsértő módon viselkedett, amiről videófelvétel készült. Feljelentést követően az elkövetőt a rendőrök azonosították és előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elfogtak-a-fehervari-szatirt-4083545/[/embed]

3. II. világháborús bomba Velencén

Június 28-án egy fürdőző egy 81 mm átmérőjű olasz aknavető gránátot talált a vízben Velencén. A robbanótest gyújtószerkezettel volt ellátva, kilőtt, de fel nem robbant állapotban találtak rá. Emiatt vasárnap délután lezárták a Tópart utca egy részét, illetve Velence Korzóhoz vezető parkolót.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/bombat-talaltak-velencen-4108529/[/embed]

4. Életet mentett a főnővér

Telefonon kereste meg a Szent Pantaleon Kórház vezetését annak a betegnek a hozzátartozója, akinek életét Árvainé Pálinkás Judit pszichiátriai osztályvezető főnővér mentette meg egy fehérvári bevásárlóközpontban. Árvainé Pálinkás Judit az eset napján a bevásárlóközpontban tartózkodott, ahol meglátva a beteg körüli ijedt embereket, és hallva a segítségkérést, azonnal odasietett a néhány másodperce földön fekvő eszméletlen férfihez. Rögtön megkezdte az újraélesztését, amelyhez pár perc múlva csatlakozott egy másik egészségügyi dolgozó. A mentők megérkezése után sikerült a beteget stabil állapotba hozni.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fehervari-bevasarlokozpontban-mentett-eletet-az-ujvarosi-fonover-4043538/[/embed]

5. Teljes Fejér megyét érinti a 13-as, 81-es és a 63-as utak négysávosítása

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a Fejér Megyei Hírlap kérdésére elmondta: a 13-as, 81-es és 63-as utak négysávosításával gyakorlatilag Komáromtól Székesfehérváron, Sárbogárdon és Dunaújvároson keresztül egészen Kecskemétig jönne létre a gyorsforgalmi kapcsolat. Vagyis például a Siófok–Kecskemét távot az eddigi két óra helyett bő egy óra alatt tehetik meg az utazók. Az üggyel azóta is többször foglalkoztunk, de június hónap legolvasottabb cikkei közé első írásunk került.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/teljes-fejer-megyet-erinti-a-13-as-81-es-es-a-63-as-utak-negysavositasa-4100744/[/embed]

6. A rejtélyes (?) óriáskerék Velencén

Június elején robbant a hír: óriáskerék magasodik a Velencei-tó mellett, amelyet meglepődve vettek szemügyre a lakosok, de a velencei önkormányzat is. Hogy került oda és milyen célból? Több cikken keresztül boncolgattuk a történetet, mely június egyik legolvasottabb Fejér megyei esetévé nőtte ki magát.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rejtelyes-oriaskerek-magasodik-a-velencei-to-partjan-4063656/[/embed]

7. Bírságot kapott az iszkai bánya

Károly Ede bejelentései nyomán másfél milliós környezetvédelmi bírságot kapott nemrég az iszkai dolomitbánya az engedélyezettől eltérő működés miatt. Az osztályozó ugyanis erős szélben is üzemelt. A mostanára nyugvó, avagy holtpontra jutott iszkai bányaügyet ez alkalomból vettük szemügyre ismét, ezúttal kicsit más nézőpontból – írtuk júniusban.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/birsagot-kapott-az-iszkai-banya-4061169/[/embed]

8. EFOTT-hetijegyeket ért a kreatív tabló

Az EFOTT fesztiválhangulatát idézte a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 12.b osztályának érettségi tablója, amely egy tablóversenyen is részt vesz.

– Közös ötlet volt, megbeszéltük, hogy mindenképp modern, fiatalos tablót szeretnénk. Szerettünk volna egyedit is, így jött az ötlet, hogy fesztiválhangulat legyen, mert fiatalok vagyunk, szeretünk bulizni. Így jött az EFOTT logója ötletként s erre a többi vizuális elem – mesélte érdeklődésünkre Tőke Szonja, a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola akkori végzőse.

A tabló híre aztán eljutott az EFOTT szervezőihez is, akiknek annyira tetszett neki a tabló, hogy megajándékozták az egész osztályt egy heti jeggyel. A koronavírus azonban itt is lecsapott, hiszen mint most már tudjuk, a pandémia miatt nem lehetett megtartani az idei fesztivált.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/huszonnegy-hetijegyet-ert-az-efott-os-osztalytablo-4099886/[/embed]

9. Fotelek az autó tetején (videóval)

Nem akármilyen eset történt június 20-án Székesfehérváron! 13 órakor a Seregélyesi úton intézkedtek egy személygépkocsi sofőrjével szemben a rendőrök. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 34 éves velencei férfi az autó tetején több fotelt szállított, melyeket nem rögzített megfelelően, valamint az áru a járművezetőt a szabad kilátásban akadályozta, ezáltal a vezető a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A különleges mutatványról – olvasónknak köszönhetően – videófelvétel is készült.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szabalytalan-fotelszallitot-kapcsoltak-le-a-rendorok-fehervaron-4090901/

10. Amikor a rendőrfiú megkérte a tűzoltólány kezét

A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságnál szolgáló Gattner Mercédesz, és Kecskeméti Krisztián rendőr őrmester négy együtt töltött év után, június elején döntöttek úgy, hogy „szorosabb együttműködést hoznak létre a két szervezet között.” Az eljegyzésről, illetve a 2020.07.04-én Budaörsön lezajlott esküvőről a bicskei lánglovagok közösségi oldalukon számoltak be. Nemcsak olvasóink, hanem szerkesztőségünk is nagyon kedvelte ezt a történetet!

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/amikor-a-rendorfiu-megkerte-a-tuzoltolany-kezet-avagy-romantika-bicsken-4041984/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában