Koronavírus Fejérben

2020.12.29. 07:20

Az igazi kerékpáros reneszánsz a pandémia miatt várat magára Tácon

A Magyar falu program pályázata nyomán nemrég beszerzett új orvosi eszközöket Horváth Tamás polgármester mutatta be Varga Gábor országgyűlési képviselőnek.

V. Varga József

A kerékpárutat a nyár elején adták át Tácon

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

A faluvezető és a település új háziorvosa, Tóth Eszter a belül alaposan megszépült szomszédos orvosi szolgálati lakásban is körbekalauzolta a honatyát. Varga Gábor kifejtette: reményei szerint az infrastrukturális fejlesztéseket 2021-ben is folytatni tudják a településen.

Horváth Tamás a fentieken kívül elmondta lapunknak: a Gorsium kerékpárutat idén június második felében adták át. A kerékpárút a szabadbattyáni vasútállomástól a Sárvíz völgyén át vezet Tácig, a Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Múzeumig. Átadásával a térség egy új turisztikai kerékpárúttal gyarapodott, létesítésével potenciálisan aktív és ökoturisztikai célponttá tették a nemzetközi hírű régészeti parkot a kerékpáros turisták számára is.

A koronavírus-járvány azonban némileg megálljt parancsolt az elképzeléseknek – folytatta az elöljáró. Az áprilisi Floralia-ünnep attrakcióit kerékpáros programokkal is szerették volna kiegészíteni, a tervekben a Sárvízen egyebek között hajózási lehetőség kialakítása is szerepelt. Az álmok csorbát szenvedtek, a veszélyhelyzet miatt zárva tartott Gorsium, a szabadtéri múzeumban az önkormányzat által biztosított közmunkásokat sem tudták foglalkoztatni.

A kerékpárutat a nyár elején adták át Tácon
Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

A kerékpárosok egyébiránt egészséggel használják az új kerékpárutat, az önkormányzat rendben tartja a nyomvonalát és környékét, de igazi reneszánsza a pandémia miatt még várat magára.

– Várjuk a tavaszt, a megújulást, a járványhelyzet javulását – tette hozzá Horváth Tamás –, hogy a Fehérvárról, illetve Szabadbattyánból induló vagy az oda érkező kerékpáros turisták pompás természeti környezetben, a növényvilág hétköznapi csodáit és az állatvilág apró rezdüléseit érzékelve, felfedezve kerekezhessenek ismét a kerékpárúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában