gyümölcsben a vitamin

2020.12.18. 07:30

Adakozott a megyei önkormányzat

Két helyszínen nyújtott át adományokat Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat nevében.

Baráth Eszter

Molnár Krisztiántól Kollárné Nagy Szilvia vette át a csomagokat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A közgyűlés elnöke nagy mennyiségű gyümölcsöt szállított a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz, valamint a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Szent Kristóf Házába. Molnár Krisztián elmondta, a gyermekvédelmi központtal való együttműködés évekre nyúlik vissza. Kölcsönösen próbálják segíteni egymást, a fiatalok és pedagógusaik például többször részt vettek a megyei önkormányzat rendezvényein. Az elnök kiemelte, minden nap, de karácsonykor különösen fontos felhívni a figyelmet arra: vannak gyerekek, akik nem tölthetik családi körben az ünnepet. Kollárné Nagy Szilvia, az intézmény vezetője a társadalmi összefogás fontosságát hangsúlyozta: több száz gyermek él hasonló intézetekben, akiknek karácsony közeledtével még fontosabbá válnak azok, akik támogatják őket.

Molnár Krisztiántól Kollárné Nagy Szilvia vette át a csomagokat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Szent Kristóf Házban verssel és kézzel készített ajándékkal köszönték meg a gyümölcsöket Molnár Krisztiánnak és Törő Gábor ország­gyűlési képviselőnek. Magyar László intézményvezető elmondta, évek óta kapcsolatban állnak az önkormányzattal, és kölcsönösen segítik egymást. Hozzátette, az intézmény tagjai ugyan már felnőttkorúak, mégis nagy lelkesedéssel élik meg a karácsonyi várakozást, minden ajándékot örömmel fogadnak. Az igazgató szerint ez idén különösen fontos, hiszen a külső kapcsolatok hiányában ezek a gesztusok még inkább erősíthetik az intézménybe járókban, hogy a társadalom ugyanolyan részei, mint bárki más. Törő Gábor arról beszélt, az idei év a fogyatékkal élők számára hatványozottan nehéz volt, és az ápolók is nagy tiszteletet érdemelnek munkájukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában