ötletesség, újszerűség

2020.11.25. 07:05

Véget ért az idei TESZ futás-kihívás

A hagyományos utcai futóverseny helyét idén a TESZ#2020 kihívás vette át, ennek eredményeiről számoltak be a szervezők.

Héjj Vivien

Hirt Károly és Steigerwald Tibor beszélt az eredményekről

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóverseny idén a koronavírus-járványra való tekintettel elmaradt. A kilencedik TESZ-futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. Az eredményeket a Hulladékcsökkentési hét programjai között ismertették a szervezők.

– A versenyben az első három helyezettet díjaztuk, így fel kellett állítanunk egy pontozási sorrendet, melynek szempontjai a felhasználhatóság, az ötletesség, az újszerűség és a hulladék különlegességének aránya voltak – fogalmazott Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője.

Hirt Károly és Steigerwald Tibor beszélt az eredményekről
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kihívás első helyezettje Baloghné Szórád Gizella lett, aki használt pántolószalagból kosarat készített. A zsűri különdíját az István Király Általános Iskola 2.c osztálya érdemelte ki, akik „újratervezés” című videójukkal győzték meg a zsűrit.

Az ARAK „Futással az iskoláért!” kihívásának eredményeiről Hirt Károly, a klub elnöke számolt be. Rengetegen jelentkeztek, 3894 feltöltött futással összesen 31788,9 kilométert tettek meg az iskolákért a résztvevők. Első helyen az István Király Általános Iskola végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában