Koronavírus Fejérben

2020.11.11. 12:28

Kötelező a maszk Sárbogárd egyes közterein

A Magyar Közlönyben megjelent járványügyi szigorítások alapján az tízezer főnél népesebb települések egyes közterületein kötelező a maszkviselés. Mutatjuk, hogy Sárbogárdon hol.

Majer Tamás

– A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezer főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező – olvasható a kedden este, 23 óra előtt megjelent aktuális Magyar Közlönyben.

Fejér megye 10 ezer főt meghaladó lélekszámú településeinek egyike Sárbogárd. A Dél-Fejér centrumának számító járási központ területe roppant kiterjedt, nagyobb mint Székesfehérvár. Éppen ezért népsűrűsége relatív kevés. Sükösd Tamás a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, hogy éppen a település ilyetén szerkezete miatt nem írják elő minden részen a kötelező közterületi maszkviselést. Például Rétszilas, Kislók Sárbogárdhoz tartoznak, de távol esnek a város belsejétől, e területeken csak a közösségi közlekedés megállóiban kötelező a maszkviselés a szabad ég alatt.

Általánosságban jegyezzük meg, hogy a kötelező maszkviselés nem érinti a hatodik életévüket be nem töltött gyermekeket.

A sárbogárdi polgármester közösségi oldalán megjelentek szerint:

Kötelező a maszk viselése a Sárbogárd közigazgatási területén található valamennyi köznevelési intézmény (Sárbogárdi Zengő Óvoda, Mikes-köz, és telephelyein: Gesztenye-sor 1., Szent István u. 49., Pusztaegres, Hatvani u. 1.) valamint valamennyi közoktatási intézmény (Mészöly Géza Általános Iskola, József Attila u.14. és Szent István tagiskolája , Szent István u. 82., Sárszentmiklósi Általános Iskola, Köztársaság u.171-173, valamint Petőfi Sándor Gimnázium Sárbogárd, József A. u. 4.) előtti közterületen és parkoló teljes területén.

Kötelező a maszk viselése Sárbogárd Hősök tere közterület teljes területén a nap minden szakaszában.

Kötelező a maszk viselése a Tesco (Ady E.u.19.) parkoló teljes területén, a Penny Market (Ady E. u. 184 – 192.) parkoló teljes területén és Lidl (Ady E. 234.) parkoló teljes területén a nap minden szakaszában.

Kötelező a maszk viselése a sárbogárdi vasútállomás előtti közterületen, valamint a parkoló teljes területén a nap minden szakaszában.

Kötelező a maszk viselése a város közigazgatási területén található valamennyi buszmegállóban a várakozás teljes időtartama alatt.

Kötelező a maszk viselése az – Ady Endre utca 79-83., a Tompa Mihály utca 2., a Szent István utca 96., a Köztársaság utca 151. és a pusztaegresi Köztársaság tér 10. szám alatt lévő – orvosi rendelők előtti közterületeken, valamint a parkolók teljes területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában