Megoszló vélemények

2020.11.28. 11:30

Járatsűrítés Székesfehérváron – Megkérdeztük a járókelőket, mi a tapasztalatuk? (videó)

November 9-től a kormányrendeletnek megfelelően sűrítette járatait a Volánbusz, melynek fő célja, hogy tehermentesítse a munkanapok legzsúfoltabb időszakait reggel és délután.

Bagotai Zsanett

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Amint arról korábban beszámoltunk, Székesfehérváron 17 helyi többletjáratot indítottak a normál menetrendben meghirdetetteken felül a reggeli, azaz 7 óra előtti és a délutáni, vagyis a 13 óra utáni csúcsidőszakban. Ennek célja, hogy a koronavírus-járvány idején is biztonságban utazhassunk, és elkerüljük a zsúfolásig teli buszokat, ahol a védőtávolság betartása lehetetlen. A plusz járatokat az átlagosnál magasabb kihasználtságú vonalakon állították forgalomba, mint a a 14-es, a 26-os, a 37-es, a 43-as és a 44-es. Ez a gyakorlatban 285 kilométer többletteljesítményt jelent naponta.

De mi a véleménye az embereknek?

Péntek délelőtt útra keltünk, és célba vettük a Piac téri buszmegállót, hogy az ott várakozó utasokat kérdezzük a tapasztalatukról, és hogy mennyire érzékelik a változást a mindennapokban?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában