Elhagyott csomagok

2020.11.30. 07:48

Előszállás is csatlakozik a idei Hagyj el egy mikuláscsomagot! akcióhoz

A visszaszámlálás megkezdődött: a hét végén, annak is az utolsó napján leszáll közénk a fehér szakállú, hogy a gyermekek boldogok legyenek. Persze nemcsak a kisebbeknek, de egymásnak, sőt idegeneknek is örömöt okozhatunk ezen a napon!

Szanyi-Nagy Judit

Évről évre színesedik a betlehem

Fotó: Nyúl Mihályné

Lényegében ezt a célt szolgálja a Hagyj el egy mikuláscsomagot! nevű kezdeményezés is, melyet már évek óta megrendeznek hazánkban. Tavaly a Fejér Megyei Hírlap hasábjain és a feol.hu internetes portálunkon is olvashattak egy átfogó írást arról, mely megyei települések vesznek részt a megmozdulásban, s hogy nagyjából merre érdemes keresni az elhagyott csomagokat.

Az akció lényege, hogy december 6-án vagy 7-én szebbé tegyük valaki napját, mosolyt csaljunk valaki arcára azzal, hogy megtalálja a település – jelen esetben Előszállás – utcáin elhagyott szeretetcsomag egyikét-másikát. Ez tartalmazhatja a szokásos édességeket, de egyéb kedvességet is: például üzenetet, színezőt, képet.

Évről évre színesedik a betlehem
Fotó: Nyúl Mihályné

A felhívásban egy kitétel szerepel: a csomagra egy rövid üzenet is kerüljön. Úgymint: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy mikuláscsomagot 2020! közösségioldal-eseményhez.”

Előszálláson Makovics Dávid buzdítja hasonló tettekre a helyieket: a lakosok a parkban egy padon, a buszon, az orvosi váróban vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az óvodában, az iskolában, a bolt mellett, a játszótéren – egy szóval bárhol elhagyhatják az összeállított „pakkot”, ahol sűrűn megfordulnak, s tudják, hogy esélyes: mások is könnyedén megtalálják ott a meglepetést. A jelentkezők, akik akár egy vagy több csomaggal is hozzájárulnának az ünnepléshez, szintén Dávidnál érdeklődhetnek a lehetőségekről.

Mindeközben Előszálláson az adventi koszorú első fényei is felgyúltak: a hagyományőrző nyugdíjasklubnak köszönhetően ezúttal is szép életkép tárul a tájház környékére érkezők szeme elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában