Koronavírus Fejérben

2020.11.13. 14:45

Anyagi támogatás az Önkormányzattól – Cser-Palkovics András legfrissebb intézkedései

Péntek délután újabb intézkedések bevezetésével kapcsolatban tájékoztatott Székesfehérvár polgármestere.

Át lehet persze gondolni az adózási struktúrát, de akkor ezt nem ad hoc módon kell megtenni! Fotó: FMH

Fotó: FMH Archív

A rendkívüli helyzet rendkívüli és gyors megoldásokat követel, ez pedig nem csak az egészségügyi, de a szociális és gazdasági területre is igaz. A mai napon kiterjedt intézkedéssort hoztam annak érdekében, hogy Székesfehérvár erejéből minél többen, minél gyorsabban részesüljenek – írja közösségi oldalán a polgármester.

Születési támogatás

Minden 2020. január 1. után született székesfehérvári kisgyermek és családja számára megemelik a születési támogatást 20 000-ről 50 000 forintra. A támogatást igényelni változatlanul a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Kossuth Lajos utca) személyesen vagy postai úton vagy elektronikus úton (Ügyfélkapu regisztrációval a http://epapir.gov.hu/ weboldalon) kell. A támogatás igénylése és kiutalása folyamatosan történik. Mivel a támogatás megemelése visszamenőleges hatályú lesz, ezért az érintett családok számára a 30 000 forintos különbözet 2021-ben kerül folyósításra. A támogatás megemeléséről szóló rendelet hamarosan kiadásra kerül.

65 év felett

Az Önkormányzat 2021-ben is ad 5000 forintos támogatást a 65 éven felüli fehérváriaknak. A támogatást igényelni a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Kossuth Lajos utca) személyesen vagy postai úton vagy elektronikus úton (Ügyfélkapu regisztrációval a http://epapir.gov.hu/ weboldalon) kell. A támogatás igénylése és kiutalása is folyamatosan történik.

Bérkiegészítés

Tekintettel arra, hogy a kulturális szférát rendkívüli bizonytalanságban tartja a járványhelyzet, az e területen dolgozók létbiztonságának garantálása kiemelt fontosságú: az Önkormányzat vállalja, hogy 2021-ben is stabilan folyósítja a fehérvári kulturális intézményekben dolgozók bérkiegészítését, tekintet nélkül arra, hogy már nem közalkalmazotti státusszal rendelkeznek. Az erről szóló határozatot már aláírtam.

Oltások

Hosszú évek óta működik Fehérváron védőoltásokat támogató program, amelynek azóta több elemét az állam átvállalta. Az Önkormányzat ezért újabb célokat tűzött ki és új támogatási formát vezet be. A kizárólag védőoltásokat támogató bonyolult és bürokratikus programot idén a fenti szabadon (tehát oltásokra is) felhasználható támogatásokkal részben kiváltjuk. Ezen felül pedig az időseknek a tüdőgyulladás elleni (Prevenar13, Pneumovax23) védőoltás beadásának háziorvosi költségét, illetve a kisgyermekeknek járó rotavírus elleni, (Rotarix, RotaTeq.) agyhártyagyulladás-B elleni (Bexsero, Trumenba) védőoltások beadásának háziorvosi költségét az önkormányzat a fehérvári emberektől átvállalja.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában