A balin viszonylag jól evett

2020.10.31. 07:05

Változás a Velencei-tavi horgászrendben!

November elsejétől jövő márciusig tilos a halradar használata a Velencei-tavon.

Tihanyi Tamás

A gárdonyi Bocz Imre tekintélyes méretű pontyot fogott parti horgászata során

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A 43. hét időjárására nem lehetett sok panasz, hiszen sokat sütött a nap, a szél sem volt zavaró, és a hőmérsékleti értékek is horgászatra csábítónak bizonyultak. A szép időben sokan próbálkoztak pontyok fogásával, és többeknek sikerült jó méretű halakat fogniuk – mondta Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

– A keszegre horgászók sem panaszkodhattak, a lefinomított szereléken gyakori vendég volt a dévér és a karikakeszeg. A ragadozó halak kedvelői azonban azon a héten sem lehettek elégedettek. A balin viszonylag jól evett, s nem csak az apraja, viszont a csuka és a süllő továbbra is ritkaságnak bizonyult a horgokon, és harcsa fogásáról sem jött hír. Novembertől a horgászrendben fontos változás áll be. E szerint a november 1. és február 28. közötti időszakban a vermelő halállományok védelme érdekében szonár, azaz halradar használata a halfogási tevékenységhez tilos! Ebben az időszakban a Velencei-tavon tartózkodó vagy közlekedő vízi járművekben nem lehet egy időben szonár és horgász­eszköz is.

A gárdonyi Bocz Imre tekintélyes méretű pontyot fogott parti horgászata során
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A következő – ponty esetében idei évi záró – telepítésre várhatóan november első vagy második hetében kerül sor, amellyel további, körülbelül 4200 kilogramm fogható méretű ponttyal gazdagodik a Velencei-tó, javítva ezzel a fogási esélyeket. Az év hátralévő részében még két-háromnyaras süllő, csuka, valamint compó és széles kárász telepítését tervezi a Magyar Országos Horgász Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában