Endresz Györgyről nevezték el az utcát

2020.10.02. 15:45

Utcát adtak át és falubuszt Bodméron

A településen 249-en élnek, ám sem bolt, sem oktatási, sem pedig egészségügyi intézményei nincsenek. Ezért is vették örömmel, amikor a Magyar falu program keretében lehetőségük nyílt falugondnoki busz vásárlására. Ezt, illetve egy újonnan nyitott utcát is átadtak szerda délután.

Borsányi Bea

Leendő otthonokhoz vezet az átadott utca

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Helyben tartani a fiatalokat, lehetőséget adni az újonnan beköltözőknek. Ez a víziója 2016 óta a település vezetésének, amelyet annyira komolyan vettek, hogy Katona László polgármester mindent megtett a projekt megvalósításáért. Először 30 millió forintból 10 darab, egyenként 1100 négyzetméteres építési telket alakítottak ki a faluban lévő belterületi szántóból. 2018-ban további 7 millió forint támogatást kaptak a Pannónia Szíve program keretéből, amiből 2 telket közművesítettek, majd ismét a Belügyminisztérium segítette Bodmért, és 15 millió forintból kiépülhetett az Endresz Györgyről elnevezett utca teljes közműhálózata.

Bodmér valószínűleg történelmet ír, hiszen kevés település mondhatja el magáról, hogy az utóbbi években új utca nyitására lett volna lehetősége – mondta a polgármester az utca átadásán. A tíz telekből nyolcra már van érdeklődő, s ha minden igaz, négynek napokon belül konkrét tulajdonosa lesz.

Leendő otthonokhoz vezet az átadott utca
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A támogatás egy részét Magyarország kormánya közvetlen forrásból, direkt ennek a célnak a megvalósítására, egyedi döntéssel adta. Ez jól tükrözi, hogy a kormány számára fontosak a kistelepülések is – emelte ki Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője, aki a falubusszal kapcsolatosan megjegyezte, minden kistelepülésen jó szolgálatot tesz a Magyar falu program segítségével vásárolt busz, amely lehetővé teszi, hogy a vidéki lakók is az elvárt színvonalon juthassanak hozzá a szolgáltatásokhoz.

A mintegy 16 millió forintból beszerzett falugondnoki kisbuszt a napi feladatellátásban használják majd. Ide tartozik többek között a bodméri gyerekek óvodába, iskolába, az idősek egészségügyi intézményekbe történő szállítása, de bevásárló és temetői „járatokat” is indítanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában