pályázati pénzből

2020.10.01. 15:14

Tetőszerkezetet cserél a kulcsi óvoda

A község önkormányzata 29.438.385 forint támogatást nyert egy sikeresen előkészített és benyújtott pályázaton, melyből a helyi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde állandóan beázó tetőhéjazatát és -szerkezetét fogják lecserélni.

Korondy Tamás

– A felelős minisztérium által kiírt pályázatra júliusban nyújtottuk be a jelentkezésünket, mivel az óvodánknak beázik a teteje. Éppen jókor jött ez a támogatás, hiszen máskülönben önerőből lettünk volna kénytelenek felújítani az épület silány tetőszerkezetét – tájékoztatta lapunkat a település jegyzője.

Neumann Helga hozzátette, a közel 29,5 millió forintos támogatás teljes egészében a megőrző tetőszerkezetére fordítja majd az önkormányzat.

– Kulcsnak egy háromszárnyas óvodája volt, a köztes területet a létszám növekedés miatt be kellett építenünk, így lett egy téglalap alakú, ötcsoportos óvodánk. Viszont a tető összeillesztett részeinél hibák jelentkeztek, és rendszeresen beázik az épület, így rendkívül örülünk annak, hogy legkésőbb jövőre ez már nem okoz gondot majd – tette hozzá a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában