Koronavírus Fejérben

2020.10.28. 07:10

Pozitív koronavírusteszt a martonvásári óvodában

Második hullámát éljük az új típusú koronavírus-járványnak. A szigorítások jelentős része ismét életbe lépett, a vírusnak azonban ez sem szabhat mindig gátat.

Korondy Tamás

Stefkovics Ferencné óvodavezető ismertette, hogy a Brunsz­vik Teréz Óvodában egy munkatárs esetében a koronavírusteszt pozitív eredményt hozott. Mint ahogyan ilyenkor az eljárás kötelezővé teszi, a vele közvetlenül érintkező alkalmazottak a jövő héten otthon maradnak, nem dolgoznak.

A közleményből kiderül, hogy az érintett személy gyermekekkel, szülőkkel nem találkozott, ennek ellenére az óvodavezetés a hivatalos protokoll szerint jár el minden esetben, így a minisztérium tájékoztatása is megtörtént az esetről, további hivatalos intézkedés egyelőre nem érkezett.

– Természetesen minden szülő saját felelősségi körében eldöntheti, hogy otthon tartja gyermekét az elkövetkező időszakban. Ebben az esetben továbbra sincsen szükség orvosi igazolásra. A szünetben az esettől függetlenül is teljes fertőtlenítést terveztünk az intézményben – zárja Stefkovics a közleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában