Koronavírus Fejérben

2020.10.24. 07:45

Megkérdeztük az utca emberét, milyen gyakran mossák maszkjaikat?

Március közepe óta életünk részévé vált a maszk, és szinte már nincs olyan hely, ahol ne lenne kötelező a szájat és orrot eltakaró darab viselete. Az utca emberét kérdeztük arról, hogy mennyi figyelmet is fordítanak a maszkjaik megfelelő és rendszeres tisztítására.

feol.hu

Fotó: feol.hu

Zsófi egy óvodában dolgozik és rendszeresen busszal közlekedik kisfiával, így mondhatni szinte tényleg egész nap viseli a maszkot. Saját kezével készítette, magának és gyermekének is, több darabot. Amit használnak, aznap este rögtön kimossa, tehát nagy figyelmet fordít arra, hogy minden reggel tiszta maszkkal indulhassanak útnak. A vírus kezdete óta, betartja a szabályokat és az előírásokat, ezért is cselekszik így a maszkok tisztításával is, hogy biztosan tudja, vigyáz saját és mások egészségére is.

Fotó: feol.hu

Réka életét megnehezítette a járvány berobbanása. Táncművészként az összes előadása, és próbája lemondásra került, és a helyzet továbbra is bizonytalan. De úgy hiszi, az a legfontosabb hogy minél nagyobb biztonságban átvészeljük ezt a járványhelyzetet, a nehézségek árán is. Jelenleg vendéglátásban dolgozik egy belvárosi cukrászdában, ahol kötelező a maszk használata teljes munkaidő alatt. Ő is a kézzel készített textil maszkokat választotta, mert nagyon könnyű őket tisztítani. Minden napra jut egy maszk, így a hét végén szokta őket kimosni. Nagyon odafigyel erre, úgy gondolja a maszk használatának csak így van értelme, ha megfelelően tisztítjuk azokat.

Fotó: feol.hu

Ádám az első hullám alatt nagy tapasztalatot szerzett abban, hogy rendszeresen fertőtlenítse a maszkjait és mindig legyen nála legalább egy tiszta. Bár a nagyszülei sajnos már nem élnek, a szüleire és a közvetlen környezetében élőkre szeretne odafigyelni, ezért fordít nagy figyelmet a maszkok helyes használatára, rendszeres tisztítására, és a szabályok betartására.

Fotó: feol.hu

És Ön, milyen gyakran mossa maszkjait?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában