országfásítási program

2020.10.03. 07:20

Harminc fát ültettek Csákváron

Számos mondás létezik, amely arról szól, hogy aki fát ültet, az a következő generációkra gondolva hosszú távra tervez. Talán így vélték ezt Csákváron is, ahol péntek délelőtt 30 gömbszivart és ezüsthársat ültettek el.

Borsányi Bea

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Illés Szabolcs polgármester és Nagy János helyettes államtitkár a faültetésen

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Agrárminisztérium a 2019 őszén indított országfásítási program keretében hirdette meg a településfásítási programot, amely 2020 júniusában kezdődött a vidékfejlesztési programhoz, a klíma- és természetvédelmi akciótervhez, illetve az éghajlatváltozási cselekvési tervhez kapcsolódóan.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Illés Szabolcs polgármester és Nagy János helyettes államtitkár a faültetésen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A program keretében 12 ezer, belterületen elültethető fát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések a közterületek, az óvoda- és iskolaudvarok, valamint az önkormányzati intézmények területének fásítására. A fával borított részek növelése, a települések zöldítése mellett az is fontos, hogy a fák elültetése, gondozása erősítse a helyi közösségeket.

 

A csákvári önkormányzat úgy döntött, a 30 fából, amelyet a program keretében nyertek, 14-et az iskola udvarán ültessenek el, négy darab fával a Rákóczi utcában korábban tönkrement fákat pótolják, a maradék 12 fa pedig a temető parkolójába, illetve az evangélikus temető mellé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában