Tanulást fejlesztő eszközöket vettek a bevételből

2020.10.03. 07:15

Csülökételek és pálinkák – Vidám őszi napot rendeztek Ráckeresztúron

Vidám őszi családi napot rendeztek a településen, vigasztalódva némiképp az elmaradt majális miatt.

Gajdó Ágnes

Sári László (jobbra) vehette át a különdíjat a zsűri elnökétől, Szalai Attilától

Fotó: Moharos Richárd

Radócz Barna ötletei kifogyhatatlanok. Május 1-jére települések közötti kötélhúzó versenyt szervezett, ám a vírusveszély miatt a program elmaradt. Ősszel azonban, egy szép, napsütéses szeptemberi napon élettel telt meg a tornacsarnok és környéke. Elő­kerültek a bográcsok, a fa­kanalak, hámlott a hagyma héja, éles kések vágták kockákra a csülköt. Néhány óra elteltével finomabbnál finomabb illatokat szippanthatott be az arra járó.

A rendezvényt sokan támogatták, miként Barna elmondta, számos segítője akadt. Kiemelte az önkormányzatot, a helyi vállalkozókat, a polgárőrséget, a könyvtárat, és számos magánszemély értékes segítségét is megemlítette. Volt, aki támogatójegy vásárlásával segítette a közösséget, az ebből és a nevezési díjakból befolyt összeget ugyanis jótékony célra fordítják. A résztvevők szavazhattak, hogy a tornacsarnok, az iskola vagy az egészségház eszközfejlesztését segítsék.

Sári László (jobbra) vehette át a különdíjat a zsűri elnökétől, Szalai Attilától
Fotó: Moharos Richárd

A csülökfőző versenyen öt csapat indult, és senki nem távozott üres kézzel. A vándor fakanalat a Cupák nevű csapat kapta, második lett az Őszirózsa Nyugdíjas Klub főztje, harmadik a Csücsülök nevű társaság. A pálinkaversenyen is háromtagú bírálóbizottság ítélt, melynek elnöki tisztét a százhalombattai Szalai Attila látta el, Daradics Zoltán és Szabó Gyula segített a döntésben. Tizennégy nedűvel neveztek, Bartus László lett az első, a második a Nagyhegyesről érkező Prém Ferenc, a harmadik díjat pedig Varga Lászlónak ítélték. Különdíjat kapott Sári László.

A délután folyamán fölléptek a Dinamic Dance Crew táncosai Mózsik Viktória vezetésével. A gyerekek kézműves-foglalkozáson vehettek részt, csillámtetoválást készíthettek. Volt kürtőskalács-, fagylalt- és játékárus, és aki netán nem kedveli a csülköt, az a büfé széles kínálatából választhatott.

A száznegyvenezer forintnyi bevételről Radócz Barnától megtudtuk, hogy a legtöbb szavazat az iskolára érkezett. Gergics Mihályné igazgató köszönetet mondott mindenkinek a támogatásért, s a gyerekek már meg is kapták a tanulást fejlesztő eszközöket: hat Bluetooth hangszórót és két CD-s rádiót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában